Lövöldözés történt egy egyetemen - Két halálos áldozata van

Forrás: Thinkstock -
halál lövöldözés Los Angeles áldozat egyetem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Teljesen lezárták a Los Angelesben lévő Kaliforniai Egyetem campusát. A rohamrendőrség a környéket is körülzárta, a hírek szerint két halálos áldozata van a lövöldözésnek.

Ketten haltak meg a helyi idő szerint délelőtt tíz óra körül történt lövöldözésben. A diákoktól érkezett twitter-üzenetekből derült ki, hogy magas, fekete dzsekibe és fekete nadrágba öltözött, férfi a merénylő. A rendőrség szerint még mindig a campus területén lehet.

Képünk illusztráció Forrás: Thinkstock

Az egyetemet ellepték a helyi rendőrség és az FBI emberei. A hallgatói önkormányzat helyettes vezetője, a 20 éves Rafi Sands okostelefonon a helyi sajtónak elmondta, hogy

a rémült diákok nadrágszíjaikkal próbálták meg lezárni az előadóterem ajtaját, mindenki próbált a padok alá húzódni.

Óriási volt a fejetlenség és a pánik, voltak, akik a mosdóba menekültek a lövöldözés elől. A légifelvételeken látszik, hogy a diákok rohamrendőrök és mesterlövészek felügyeletével, fejük fölé tett kézzel vonulnak ki az egyetem területéről.

Az első értékelések szerint - bár a lövöldözés okát egyelőre csak találgatják, - nem terrortámadás történt.

A rohamrendőrök épületről épületre, folyosóról folyosóra haladva vizsgálták át az egyetemet, az egyik épületében megtalálták a két áldozat holttestét. A rendőrök szerint az is lehetséges, hogy egyikük a lövöldöző. A Los Angeles-i rendőrfőnök, James Herren szerint nem zárható ki az sem, hogy öngyilkos akció történt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.