Itt a vége! Megszünteti a webes csevegést a Facebook

Forrás: Dreamstime -
kommunikáció Messenger Facebook
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem lehet majd a böngészős Facebookból üzenni egymásnak okostelefonokon, a csevegéshez le kell tölteni a Messengert.

Még több felhasználót próbál rávenni arra a Facebook, hogy letöltsék a mobilos Messenger alkalmazást. Hamarosan nem lehet majd üzenni telefonon a böngészős Facebookon keresztül, ahhoz

muszáj lesz letölteni a különálló Messenger appot.

Forrás: Dreamstime

Néhány felhasználó már látja is az üzenetet a felületen, miszerint a beszélgetéseit áthelyezték Messengerbe, és hamarosan csak a Messenger appban nézheti meg őket.

Az Endgadget szerint ez egyelőre még csak az androidosokat érinti, de idő kérdése, hogy az iOS-es készülékekre is megérkezzen. Valószínűleg az olyan soványított, wrapper verziókat is érinti majd a változás, mint a Metal vagy a Facebook Lite.

Muszáj lesz letölteni a Messengert Forrás: AFP

A Facebook azzal indokolta a lépést, hogy a legjobb szolgáltatást akarják nyújtani a felhasználóknak azzal, hogy a külön appba tereli őket. Hiszen ezért adták hozzá a videohívást, a gifeket, és a cég állítása szerint „körülbelül 20 százalékkal gyorsabban töltődnek be appon belül az üzenetek, mint a webes Facebookon”.

Azonban azt figyelembe véve, mekkora üzletet jelent a csevegés, gyanítható, hogy más motivációk állnak a háttérben. Egyrészt ha a felhasználók a Messenger platformra költöznek, az nagyobb dominanciát ad a cégnek a csevegők piacán.

Indulása óta 200 millióról 900 millióra nőtt a szolgáltatás felhasználói bázisa.

Nem utolsósorban a hirdetések és szolgáltatások miatt is jobb a csevegőnek, ha ott üzennek a felhasználók - írja cikkéből az Origo.

Börtön jár a gyerekével vonat elé fekvő anyánakhttp://www.life.hu/news/20160606-jogerosen-hat-es-felev-fegyhazbuntetesre-iteltek-egy-anyat-aki-a-vonat-ala-fekudt.htmlA jogerős ítélet megduplázta az elsőfokú büntetést: 6 év 6 hónap börtönre ítélték az anyát, aki begyógyszerezve, ital hatása alatt, kiskorú gyermekével öngyilkossági szándékkal a sínekre feküdt tavaly júniusban. NewsThinkstockSokkoló hír! Elhunyt Aigner Szilárd!http://www.life.hu/news/20160606-aigner-szilard-meghalt-a-csalad-mely-fajdalommal-tudatta-a-hirt-a-sajtoval.htmlA család mély fájdalommal közölte a nyilvánossággal, hogy a népszerű időjós életének 71. évében váratlanul elhunyt. News--Elítélték a gyerekével vonat elé fekvő anyáthttp://www.life.hu/news/20160606-jogerosen-eliteltek-a-gyerekevel-vonat-ele-fekvo-anyat.htmlJogerősen hat és félév fegyházbüntetésre ítélte hétfőn a Debreceni Ítélőtábla azt az anyát, aki begyógyszerezve, ital hatása alatt, kiskorú gyermekével öngyilkossági szándékkal a sínekre feküdt tavaly júniusban - közölte az ítélethirdetés után a táblabíróság szóvivője az MTI-vel.NewsOrigoBotrány! Meghekkelték Mark Zuckerberg oldalait http://www.life.hu/news/20160606-mark-zuckerberg-feltortek-a-pinterest-es-twitter-fiokjat-facebookos-profilja-erintetlen-maradt.htmlMég a Facebook milliárdos alapítója sincs biztonságban a közösségi médiában, ugyanis több profilját is feltörték a napokban. News--Párizs víz alatt – Évtizedek óta nem tapasztalt árvíz a francia fővárosbanhttp://www.life.hu/news/20160606-parizsi-arviz-viz-alatt-a-francia-fovaros-fotosorozat.htmlA hatóságok szerint 34 éve nem volt példa a Szajna mostani vízszintjére, amely Párizsnál pénteken meghaladta a 6 méteres magasságot. Brutális fotók egyenesen a víz alatt lévő francia fővárosból. NewsAFPKirabolták Fülöp belga király húgát a saját autójában http://www.life.hu/news/20160606-kiraboltak-a-kiralyi-csalad-egyik-tagjat-fulop-belga-kiraly-hugat-az-autojaban-tamadtak-meg.htmlAz eset még csütörtök este történt az A38-as autópálya egyik kijáratánál. A családot nagyon megviselték a történtek. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.