Elsüllyesztettek egy utasszállítót a török tengerpartnál

Forrás: Anadolu Agency/2016 Anadolu Agency/Necip Uyanik -
süllyedés Kusadas utasszállító repülőgép turizmus búvárkodás tengerpart elsüllyedés Törökország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A török hatóságok a tenger fenekére süllyesztettek egy Airbus A300 típusú repülőgépet Kusadasi partjánál.

A búvárturizmust akarják erősíteni a török Kusadasi tengerpartnál elsüllyesztett Airbus A300 típusú repülőgéppel, amelyet 270 ezer török líráért (25,4 millió forint) vásárolt meg Aydin tartomány önkormányzata egy magáncégtől - írja az Origo.

Forrás: Anadolu Agency/2016 Anadolu Agency/Necip Uyanik

A 36 éves utasszállító tengerbe süllyesztésével a cél, hogy megtelepedjenek rajta a korallok és a tengeri állatok, amelyek a feltételezések szerint vonzani fogja a búvárokat is. Korábban már elsüllyesztettek három kisebb gépet a török üdülőhelyeknél.

Törökországban az utóbbi időben több merénylet is történt - az egyik éppen azon a napon, amikor a tengerbe eresztették a repülőgépet -, az ország ennek ellenére igyekszik mindent megtenni azért, hogy újra vonzó nyaralási célponttá váljon a turisták számára.

Kezdődnek a szóbeli érettségikhttp://www.life.hu/news/20160602-a-szobeli-erettsegi-vizsgakat-emelt-szinten-kezdik-a-diakok-csutortokon.htmlCsütörtökön folytatódnak az érettségik, a diákok emelt szinten kezdik meg a szóbeli vizsgákat. News--Párizs víz alatt – Évtizedek óta nem tapasztalt árvíz a francia fővárosbanhttp://www.life.hu/news/20160606-parizsi-arviz-viz-alatt-a-francia-fovaros-fotosorozat.htmlA hatóságok szerint 34 éve nem volt példa a Szajna mostani vízszintjére, amely Párizsnál pénteken meghaladta a 6 méteres magasságot. Brutális fotók egyenesen a víz alatt lévő francia fővárosból. NewsAFPÚjra van oka az örömre Schumacher feleségénekhttp://www.life.hu/news/20160605-michael-schumacher-felesegenek-corinna-schumachernek-ujra-van-oka-az-oromre.htmlA súlyos síbalesetet szenvedett Forma-1-es pilóta felesége, Corinna Schumacher teljes boldogságban úszott a német Forma-4-es bajnokságon. News--Előkerült a 7 éves kisfiú, akit büntetésből hagytak az erdőben a szüleihttp://www.life.hu/news/20160603-elokerult-a-7-eves-japan-kisfiu-akit-szulei-buntetesbol-hagytak-az-erdoben-hokkaido-nanaenal.htmlNagy erőkkel kereste a rendőrség Jamato Tanookát, akire közel egy hét után találtak rá. News--Johnny Depp párnával fojtogatta Amber Heardöthttp://www.life.hu/news/20160601-johnny-depp-szinesz-parnaval-fojtogatta-exfeleseget-amber-heard-szinesznot.htmlAmber Heard egyik közeli forrása szerint a színész erősen ittas állapotban volt, amikor az exházaspár veszekedése tettlegességig fajult. News--Hátborzongató videó: így bukkant fel a szellem a metróalagútbanhttp://www.life.hu/news/20160605-szellemet-videoztak-le-a-londoni-metroalagutban.htmlBeleborzongsz, ha meglátod: a 150 éves londoni metró egyik állomásánál furcsa jelenségre lettek figyelmesek az alább látható videó készítői. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.