Elhunyt az egyik legismertebb testépítő, Zsebherkules

Forrás: AFP/Dibyangshu Sarkar -
gyász testépítés Manohar Aich
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
104 éves korában meghalt Manohar Aich indiai testépítő, korábbi Mr. Universe, akit alacsony termete miatt Zsebherkulesként emlegettek hazájában. Fia szerint Aich vasárnap hunyt el az északkelet-indiai Kolkatában. Halálát végelgyengülés okozta.

Kicsi a bors, de erős - jellemezhetnénk Manohar Aich-t, azaz Zsebherkulest, aki csenevész kisgyermekből lett egy apró, mindössze 150 centiméter magas, de annál sikeresebb testépítő. Élete során számos akadályt kellett legyőznie, küzdött a szegénységgel és

rövid ideig börtönben is volt.

Forrás: AFP/Dibyangshu Sarkar

Az 1952-es londoni Mr. Universe megmérettetésen első indiaiként nyerte el a címet, majd amikor visszatért hazájába, hősként üdvözölték, története sokakat inspirált.

Forrás: AFP/Dibyangshu Sarkar

Pályafutását még kaszkadőrként kezdte, majd egy híres bűvész mellett, azzal ejtette ámulatba a közönséget, hogy a fogával hajlított el acélrudakat és kardokon egyensúlyozott a hasával.

89 évesen lépett utoljára színpadra.

Aich gyakran hangoztatta rajongóinak, hogy hosszú életének titka az, hogy megpróbálja könnyedén venni a problémákat. Emellett tejben, gyümölcsökben, zöldségekben, rizsben, lencsében és halakban gazdag étrendet folytatott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.