Újabb úszó erőszakoskodott! Egy kuka mögött erőszakolt meg egy öntudatlan nőt a fiatal tehetség

Forrás: PhotoAlto/Marin / Altopress/Marin -
nemi erőszak úszó uszodai erőszak
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mindössze hat hónap elzárást kapott az a fiatal úszó, aki még tavaly januárban egy öntudatlan nőt erőszakolt meg egy kuka mögött a Stanford egyetemen. Az áldozat szívszorító levelet írt támadójának. 

A 24 éves áldozat neve ismeretlen, annyit lehet róla csupán tudni, hogy húgát kísérte el az egyetemi bulira, ahol a kelleténél jóval többet ivott. Magára az erőszakra nem is emlékszik, már a kórházban tért csak magához. A hajából tűlevelek álltak ki, a vaginája duzzadt volt és piszkos - ekkor közölték vele, hogy erőszak áldozata lett.

Képünk illusztráció Forrás: PhotoAlto/Marin / Altopress/Marin

A tettes a Stanfordi egyetem egy tehetséges úszója és kiváló tanulója volt, aki ígéretes sportolói karrier elé nézett. Ezért is dönthetett úgy a bíróság néhány nappal ezelőtt, hogy 14 évnyi börtönbüntetés helyett csupán három év próbaidőre és hat hónap elzárásra ítélte egy enyhébb fokozatú megyei börtönben. A bíróság szerint ugyanis, ez "csak egyetlen hiba volt".

Az ítélethirdetéskor áldozata is jelen volt a tárgyalóteremben, és egy szívszorító levelet olvasott fel támadójának címezve, melyben többek közt részletesen kitér arra, mire emlékszik az erőszakból és hogyan élte meg az azt követő időszakot. "Annyit mondtak nekem, hogy egy szemetes mögött találtak rám, megerőszakolt egy idegen, és hogy jó volna, ha újra teszteltetném magam HIV-re, mert nem mindig mutatható ki azonnal az eredmény" - írta levelében a nő, majd egyebek mellett arra is kitért, hogy zúzódásai voltak és kötések a bőrén, a vaginája fájt, és furcsán sötét színű lett a döfködéstől. "A bugyim eltűnt és annyira üresnek éreztem magam, hogy beszélni sem voltam képes" - tette hozzá.

Hazánkban a Kiss László-ügy robbantott nagyot

Pár hónapja robbant a hír, hogy a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya a hatvanas években három évig börtönben volt csoportosan elkövetett nemi erőszak miatt. Áldozata, akiről sokáig azt mondták, hogy halott, nemrég egy megrázó interjúban mesélt arról, hogyan erőszakolták meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.