Egyelőre nem kerülnek rácsok mögé a pesterzsébeti tanárverők

Forrás: Thinkstock -
iskola bántalmazás bíróság ítélet Pesterzsébet pedagógus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Felfüggesztett börtönt kapott az a két személy, akik hétfőn megvertek egy pesterzsébeti tanárnőt. Az ítélet nem jogerős, az ügyész letöltendő börtönbüntetés miatt fellebbezett. 

Mint arról mi is beszámoltunk, ököllel arcon vágtak egy tanárnőt az egyik pesterzsébeti általános iskolában hétfőn. A vita azért pattant ki, mert a szülők azzal vádolták a pedagógust, hogy az megverte a gyereküket.

Forrás: RTL Klub

Az iskola biztonsági kamerájának felvételén egyébként az látszik, hogy a dühös szülők először percekig kiabáltak a tanárnővel, majd a vita odáig fajult, hogy

az anyuka ököllel arcon ütötte a pedagógust,

aki ezután el akart menni, de ekkor az egyik férfi a hajánál fogva rángatta vissza. Végül egy másik pedagógus segítségével sikerült szétválasztani őket.

A bántalmazást követően a két elkövető hamar rendőrkézre került, az ügyészség pedig három napon belül vádat emelt,

közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt.

A bíróság döntött: a 34 éves nőt 1 év tíz hónap 4 évre felfüggesztett börtön kapott, míg 25 éves társát 1 év két hónap, 3 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

Az ítélet nem jogerős. A kerületi ügyészség mindkét vádlott esetében fellebbezett, mivel a végrehajtandó szabadságvesztést tartja indokoltnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.