Egy lány petíciót indított a munkahelyi magassarkú viselése ellen

Forrás: Thinkstock -
Egyesült Királyság petíció magassarkú London magassarkú cipő aláírás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy Londonban élő recepciós lánynál kicsapta a biztosítékot, hogy nemrég azért küldték haza az első munkanapján, mert nem volt hajlandó magassarkút viselni. Ezért lapos talpú cipőbe bújt, és úgy döntött, hogy egy aláírásgyűjtéssel kiáll a diszkrimináció ellen. A petíciót már 142 ezren írták alá.

Mint arról mi is beszámoltunk, a Londonban élő 27 éves Nicola Thorp egy pénzügyekkel foglalkozó cégnél dolgozott, ahol azt az utasítást kapta, hogy hordjon magassarkút. Amikor ezt megtagadta, mondván, hogy ez nem jogos, hiszen a férfi kollégáinak sem kötelező magassarkút viselnie, akkor

hazaküldték, és fizetést sem kapott.

Forrás: Nicola Thorp

A lány annyira felháborodott az eseten, hogy aláírásgyűjtésbe kezdtett a munkahelyi magassarkú cipő viselése ellen, a petíciót pedig már 142 ezren írtak alá az Egyesült Királyságban. Mivel ez több mint 100 ezer, így

a kérést felterjesztik a parlament elé is.

"A volt főnökeim azt hitték, hogy a kényelmetlen cipőben majd 9 órán keresztül kísérgetem az ügyfeleket a meetingekre. Egyszerűen képtelen lettem volna rá. Bár a jelenlegi szabályok szerint a munkáltató előírhatja a dresszkódot a férfiaknak és a nőknek, ám ez csak addig érvényes, amíg nem kedvezőtlen az egyik fél számára sem. Számomra és sok nő számára viszont kedvezőtlen" - nyilatkozta Thorp.

A kép illusztráció Forrás: Thinkstock

A nő ügyvédje elmondta, a törvény sohasem lesz képes arra, hogy minden eshetőségre reagáljon. A társadalom változik, ehhez kell alkalmazkodni, a bírók feladata pedig az, hogy tolmácsolják az igényeket, a törvény pedig alkalmazkodjon ezekhez - számolt be a BBC.

Elég sokat szenvedtek a magassarkút viselő férfiak

Végre pár bevállalós férfi is megtapasztalta, hogy milyen nekünk, nőknek egy magassarkúban egyensúlyozni. Nos, lányok, dőljetek hátra, itt az idő revansot venni! A teljes cikket és a videót itt megnézheted!
Három méter magas felfújható székletet loptak el Madrid szomszédságábólhttp://www.life.hu/news/20160609-harom-meter-magas-felfujhato-szekletet-loptak-el-spanyolorszagban.htmlKöddé vált az a három méter magas felfújható széklet, amit a Madrid mellett található Torrelodones főterén helyeztek el, ezzel is felhívva a figyelmet arra, hogy a kutyasétáltatók takarítsanak el a kedvencük után. NewsOrigoA pedofil férfi a neten büszkélkedett a több mint 200 áldozatávalhttp://www.life.hu/news/20160608-a-pedofil-ferfi-a-net-sotet-sikatoraban-buszkelkedett-a-tobb-mint-200-aldozataval.htmlMinden idők egyik legaktívabb pedofilját ítélték el kedden Nagy-Britanniában. A 30 éves férfi még kisokost is gyártott a pedofiloknak: hogyan csábítsák el a gyerekeket, hogyan kerülhetik el a hatóságok figyelmét, ezen kívül pontozta is áldozatait. 22-szeres életfogytiglanit kapott. NewsThinkstockBárdos András autóbalesetet szenvedett http://www.life.hu/news/20160601-bardos-andras-autobalesetet-szenvedett.htmlAz egykori híradós a hírek szerint Budapest belvárosában karambolozott. News--65 millió Tumblr-felhasználó jelszavát lopták elhttp://www.life.hu/news/20160531-65-millio-tumblr-felhasznalo-jelszavat-loptak-el.htmlInternetes feketepiacon árusították több millió felhasználó jelszavát és e-mail-címét. Az adatok még a Tumblr mikroblogot ért 2013-as támadáskor szivárogtak ki. NewsThinkstockKegyetlen támadás áldozata lett egy mentálisan sérült fiú - Vállfával erőszakolták meghttp://www.life.hu/news/20160527-kegyetlen-tamadas-aldozata-lett-egy-mentalisan-serult-fiu-akit-vallfaval-eroszakoltak-meg.htmlCikizték, levetkőztették az iskolai csapat buszán, de 2015. október 23-án mindezt felülmúlták: lefogták az iskolatársukat és egy vállfával megerőszakolták. Két gyanúsított felnőttként, harmadik társuk fiatalkorúként áll a bíróság elé. NewsThinkstockMeztelen fotót kért a lánytól, aki egy zseniális trükkel leszereltehttp://www.life.hu/news/20160527-meztelen-fotot-kertek-a-lanytol-de-tuljart-az-eszukon.htmlEgyre gyakrabban hallani olyan internetes zaklatókról, akik folyamatosan meztelen képeket kérnek a lányoktól. A hiszékenyebbek bedőlnek, a cselesebbek viszont bosszút állnak. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.