Rossz hír! Két és fél hónapra lezárják a Szabadság hidat

Forrás: MTI/Illyés Tibor -
Budapest Szabadság híd fonódó villamoshálózat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Június közepétől augusztus végéig dolgoznak a budai fonódó villamoshálózat déli szakaszán. A villamosmegállók peronjait átépítik, egy szakaszon kicserélik a villamospályát, és ebben a két és fél hónapban a Szabadság hidat is lezárják a közösségi közlekedés és a közúti forgalom elől.

Június közepén kezdődik az idei év egyik legjelentősebb, két és fél hónapon át tartó közösségi közlekedést érintő beruházása Dél-Budán. Június 16-ától augusztus 28-ig a Szabadság híd a közösségi közlekedés és a közúti forgalom előtt is zárva lesz- közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A Szabadság hídon két és fél hónapon át csak gyalog lehet majd közlekedni Forrás: MTI/Illyés Tibor

A budai fonódó villamoshálózat déli szakaszán, a Fehérvári úton és a Bartók Béla úton valamennyi villamosmegálló peronját átépítik, felújítják a leromlott műszaki állapotú Bartók Béla úti villamospálya Móricz Zsigmond körtér és Szent Gellért tér közötti szakaszát is, illetve a Budafok kocsiszín felújítását is ekkor végzik.

A legfontosabb változások a közösségi közlekedésben:

  • a Bartók Béla úton és a Fehérvári úton nem járnak a villamosok
  • a 17-es villamos a Bécsi út/Vörösvári út és a Móricz Zsigmond körtér között közlekedik
  • a 19-es és a 41-es villamossal a Bécsi út/Vörösvári út és a Rudas Gyógyfürdő között lehet utazni
  • a 47-es és a 49-es villamost a teljes vonalon autóbusz pótolja
  • az 56-os és az 56A villamos Hűvösvölgytől a Rudas Gyógyfürdőig jár
  • a 61-es villamos Hűvösvölgytől a Móricz Zsigmond körtérig, a Villányi úti végállomásig közlekedik

A BKK szerint a pótlóbuszok jelentős része alacsonypadlós, légkondicionált, korszerű emissziós normákat teljesítő jármű lesz.

A Szabadság híd mellett jelentős korlátozások várhatóak a Szent Gellért téren is, a Bartók Béla úton a Szent Gellért tér és a Móricz Zsigmond körtér között a belső forgalmi sávokat lezárják, így ott irányonként egy-egy sáv lesz csak járható. Új, ideiglenes jelzőlámpás kordont alakítanak ki az Astoriánál a Rákóczi út végén.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.