Az orlandói merénylet után a Facebook is segített az áldozatoknak

Forrás: AFP/2016 Getty Images/Gerardo Mora -
Facebook Orlando ellenőrzés közösségi oldal alkalmazás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Egyesült Államokban először az orlandói tragédiát követően lépett életbe a Facebook ellenőrző funkciója, amelynek segítségével a túlélők jelezhették ismerőseiknek, hogy jól vannak.

Mint arról beszámoltunk, 50 halálos áldozata van annak a lövöldözésnek, amely a floridai Orlando egyik melegbárjában történt vasárnap hajnalban.

Forrás: AFP/2016 Getty Images/Gerardo Mora

A lövöldöző is meghalt, amikor pedig azonosították, kiderült, hogy a 29 éves Omar Mateen ellen az FBI már kétszer nyomozott, mert azt gyanították, szimpatizált az Iszlám Állammal. Bár Mateen apja szerint fia nem vallási vagy politikai indokból ölt, hanem inkább a melegekkel volt baja,

az Iszlám Állam magára vállalta a támadást.

A történtek után a Facebook egyik hasznos funkciója is aktiválódott, és a helyszínen lévőknél automatikusan megjelent az értesítés, miszerint jelezzék ismerőseiknek, hogy jól vannak. Ez volt az első alkalom az USA-ban, amikor a közösségi oldal - sajnálatos módon - arra kényszerült, hogy ezt a funkciót használnia kelljen.

Forrás: Facebook

"Reméljük, hogy a funkció hasznosnak bizonyult, és ezáltal a tragédia elszenvedői gyorsabban értesíthették hozzátartozóikat a hogylétükről" - jelent meg egy Facebook-közleményben.

Drogozott, majd agyonverte a boszorkánynak hitt anyjáthttp://www.life.hu/news/20160610-a-ferfi-agyonverte-az-anyjat-mert-azt-hitte-hogy-boszorkany.htmlA 34 éves férfira az otthona kertjében, meztelenül, tehéntrágyával összekenve, és azt majszolgatva találtak rá a rendőrök. Mellette pedig a halott édesanyja feküdt. News--Egyelőre nem kerülnek rácsok mögé a pesterzsébeti tanárverőkhttp://www.life.hu/news/20160610-egyelore-nem-kerulnek-racsok-moge-a-pesterzsebeti-tanarverok.htmlFelfüggesztett börtönt kapott az a két személy, akik hétfőn megvertek egy pesterzsébeti tanárnőt. Az ítélet nem jogerős, az ügyész letöltendő börtönbüntetés miatt fellebbezett. News--Tíz éven át molesztálta a nevelt lányát a nagykanizsai férfi http://www.life.hu/news/20160608-tiz-even-at-molesztalta-a-nevelt-lanyat-a-nagykanizsai-ferfi.htmlElőször csak simogatta, majd megerőszakolta a nevelőapja a zalasárszegi lányt. A vád szerint tíz éven át tartott a zaklatás. News--Szülők támadták meg a pesterzsébeti tanárnőt: ráncigálták, és ököllel ütöttékhttp://www.life.hu/news/20160608-szulok-tamadtak-meg-a-pesterzsebeti-tanarno.htmlÖköllel arcon vágtak egy tanárnőt az egyik pesterzsébeti általános iskolában tegnap délután. A vita azért pattant ki, mert a szülők azzal vádolták a pedagógust, hogy az megverte a gyereküket.News--Szülők támadták meg a pesterzsébeti tanárnőt: ráncigálták, és ököllel ütöttékhttp://www.life.hu/news/20160608-szulok-tamadtak-meg-a-pesterzsebeti-tanarno.htmlÖköllel arcon vágtak egy tanárnőt az egyik pesterzsébeti általános iskolában tegnap délután. A vita azért pattant ki, mert a szülők azzal vádolták a pedagógust, hogy az megverte a gyereküket.News--40 lefagyasztott tigriskölyköt találtak a buddhista templombanhttp://www.life.hu/news/20160601-40-lefagyasztott-tigriskolykot-talaltak-a-buddhista-templomban.htmlEgyelőre nem tudni, hogy a szerzetesek miért tárolták a tigrisek tetemeit a hűtőben. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.