Pistorius-ügy: a bíróság előtt került megalázó helyzetbe a sportoló

Forrás: AFP/Stephane De Sakutin -
gyilkosság Oscar Pistorius bizonyíték bíróság Reeva Steenkamp
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szerdai tárgyaláson Pistoriusnak megalázó élményben volt része: a lábprotézisei nélkül kellett sétálnia, bebizonyítva ezzel, hogy fizikailag is képtelen lett volna szándékosan megölni a barátnőjét.

Mint arról beszámoltunk, Oscar Pistorius egy krikettütővel brutálisan megverte barátnőjét, aki el akart menekülni, a férfi ekkor lőtte le - állítja ügyészség a paralimpiai bajnok barátnőjének holttestén talált nyomok alapján.

Ám most újabb fejlemények vannak a Pistorius-ügyben.

Forrás: AFP/Stephane De Sakutin

Kedden az elhunyt Reeva Steenkamp apja állt a bíróság elé, aki először teljesen kikelt magából, majd könnyeivel küszködve azt kérte, hogy mutassák meg a világnak, hogy

milyen szörnyű kínok között halt meg a lánya.

Szerdán pedig a lábprotézisei nélkül kellett bemutatnia a sportolónak, hogy képtelen lett volna megölni a barátnőjét. A férfi ügyvédje arra hivatkozott, hogy a műlábak nélkül ügyfele sebezhető és védtelen, így a protézisek miatt nagy előnye lett volna Reevának a támadójával szemben - számolt be a Daily Mail.

A megalázó pillanatokról egy felvétel is készült:

Az ügy előzménye, hogy a sportoló ellen még áprilisban újabb bizonyítékokat találtak. A paralimpikon azt állította, hogy betörőnek hitte kedvesét, Reeva Steenkampot, ezért lőtte le, azonban később olyan ütésnyomokat találtak a nő testén, amiről feltételezték, hogy Oscar Pistorius kritkettütője okozhatta. Ha bebizonyosodik, hogy előre megfontolt szándékból gyilkolta meg barátnőjét, akár 15 évet is kaphat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.