Adele és Lady Gaga sem hagyta szó nélkül az orlandói mészárlást

Forrás: AFP/Frederic J. Brown -
mészárlás Orlando énekesnő Adele Lady Gaga
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Adele vasárnap este Antwerpenben lépett fel, és könnyeivel küszködve jelentette be rajongóinak, hogy a koncertet az orlandói mészárlás áldozatainak emlékére szeretné ajánlani. Lady Gaga is hasonlóképp tett, ő egy Los Angeles-i virrasztáson mondott beszédet a többezres tömeg előtt.

"Az LMBTQ közösség tagjai olyanok, mintha nagyon fiatal korom óta a lelki társaim lennének"- kezdte koncertjét Adele a Hollywood Reporter beszámolója szerint.

Forrás: AFP/Frederic J. Brown

Mint arról beszámoltunk, 49 halálos áldozata van annak a lövöldözésnek, amely a floridai Orlando egyik melegbárjában történt vasárnap hajnalban, mindössze két nappal az után, hogy a The Voice egyik énekesét, Christina Grimmie-t lelőtték a városban koncertje után.

Christina Grimmie Forrás: AFP/2015 Getty Images/Kevin Winter

De Adele mellett Lady Gaga is részvétét fejezte ki az áldozatok emlékére rendezett Los Angeles-i virrasztáson. Felolvasta az áldozatok nevét, de előtte még egy rövid beszédet mondott.

"A gyűlölet ilyen szintű megnyilvánulása, mint ahogy minden előítéletből fakadó bűntény az emberiség elleni támadás is egyben. Ez a támadás mindannyiunk ellen irányult" - fakadt ki, majd hozzátette, hogy nem fogja megengedni, hogy a mészárlás miatti düh és gyűlölet beárnyékolja a gyászt, amellyel ártatlan, csodálatos emberek, az LGBT közösség elvesztett tagjainak emléke előtt tisztelenek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.