Gyászhír! Belehalt sérüléseibe a meglőtt brit képviselő, Jo Cox

Forrás: Thinkstock -
halál Jo Cox lövés támadás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Belehalt sérüléseibe a brit Munkáspárt parlamenti képviselője. Jo Coxra háromszor lőttek rá, amikor fogadóórájáról távozott. A leedsi kórházba vitték, de nem tudták megmenteni az életét. David Cameron kormányfő elhalasztotta gibraltári látogatását a támadás miatt.

Nem élte túl a támadást Jo Cox brit képviselő, közölte a Skynews. A BBC korábban meg nem erősített jelentésekre hivatkozva azt írta a honlapján, hogy Jo Cox mellett egy férfit is megkéseltek. Szemtanúk később arról számolta be, hogy a támadó háromszor rálőtt a képviselőre, és többször megszúrta egy kb. harminc centis késsel.

A politikust a leedsi kórházba szállították, az intézményt fegyveres rendőrök őrzik.

A politikus a birstalli könyvtárból lépett ki, ahol a fogadóóráját tartotta, amikor a támadás történt. Szemtanúk szerint vérbe fagyva feküdt a járdán. Egy közeli bolt tulajdonosa úgy véli, a támadó a politikust várta, ő volt a célpont.

A rendőrség megerősítette, hogy az esettel kapcsolatban őrizetbe vettek egy 52 éves férfit. Később azonosították: egy Tommy Mair nevű birstalli férfiról van szó. A 41 éves, kétgyermekes politikus 2015 óta parlamenti képviselő.

A Munkáspárt árnyékkormányának kulturális minisztere a Twitteren azt írta, hogy egy szemtanú beszámolója szerint a támadó azt kiáltotta” Britain First” - ez egy szélsőjobboldali párt neve.

Más szemtanúk elmondták, hogy a tettes szép lassan elsétált a helyszínről - írta a Telegraph. A Nagy-Britannia EU-ból való kilépéséért folytatott kampányt a támadás miatt felfüggesztik. Ehhez csatlakozott a maradás mellett kardoskodók tábora is

A támadás miatt David Cameron kormányfő elhalasztotta gibraltári látogatását.

Megvan az egyiptomi gép fekete doboza: Kiderül, mi történt a pilótafülkéenhttp://www.life.hu/news/20160616-megvan-az-egyptair-egyiptomi-gep-fekete-doboza-kiderul-mi-tortent-a-pilotafulkeen.htmlEgyiptomi illetékesek bejelentették, hogy megtalálták a Földközi-tengerbe zuhant gép egyik fekete dobozát, ami rögzítette a pilóták beszélgetését. Fény derülhet, mi okozta az utasszállító tragédiáját. News--Meghalt a Leopárdember: az egész testét leopárdmintás tetoválás borítottahttp://www.life.hu/news/20160616-meghalt-a-leopardember-azaz-a-ferfi-akinek-egesz-testet-leopardmintas-tetovalas-boritotta.htmlAz egész villág Leopárdemberként ismerte, ami nem is csoda, hisz Tom Leppard testének 99 százalékát leopárdmintás tetoválás borította, ezzel pedig be is került a Guinness Rekordok Könyvébe. A férfi 80 éves korában, a skóciai otthonában hunyt el. NewsOrigoVillanyoszlopnak csapódott és meghalt egy 15 éves motoroshttp://www.life.hu/news/20160616-eletet-vesztette-egy-15-eves-mindszenti-motoros.htmlMotorjával villanyoszlopnak ütközött és meghalt egy 15 éves fiú Mindszenten. NewsThinkstockBocsánatot kért a gatyájában turkáló német szövetségi kapitányhttp://www.life.hu/news/20160616-bocsanatot-kert-a-nemet-szovetsegi-kapitany-amiert-a-gatyajaban-turkalt-meccs-kozben.htmlA jelenlegi német válogatott szövetségi kapitánya, Joachim Löw különös módon vezeti le a feszültséget a meccs alatt: vagy az orrában, vagy a gatyájában turkál. Löw nemrég bocsánatot kért a gusztustalankodásért. NewsAFPKiderült, hogy miért halt meg a Hungary's Got Talent 18 éves versenyzőjehttp://www.life.hu/news/20160616-kiderult-hogy-miert-halt-meg-a-got-talent-magyar-versenyzoje.htmlÉrettségije közepén hunyt el a 18 éves fiú, aki a tehetségkutató versenyen mulatós zenéivel mosolyogtatta meg a zsűrit. Most kiderült, hogy mi okozta a halálát. NewsThinkstockA pedofil pap így zsarolta áldozatát: “Pokolra jutsz” (18+)http://www.life.hu/news/20160616-a-pedofil-olasz-pap-megzsarolta-aldozatat-pokolra-jut-ha-barkinek-is-szolni-mer.htmlKedden tartóztattak le egy olasz papot szexuális visszaélés miatt. Azzal gyanúsítják, hogy egy gyermekkel fajtalankodott, akire ráijesztett, hogy pokolra kerül, ha bárkinek szól a dologról. NewsThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.