Megvan az egyiptomi gép fekete doboza: Kiderül, mi történt a pilótafülkében

Forrás: AFP/Andras Soos -
fekete doboz Egyptair Egyiptom légikatasztrófa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyiptomi illetékesek bejelentették, hogy megtalálták a Földközi-tengerbe zuhant gép egyik fekete dobozát, ami rögzítette a pilóták beszélgetését. Fény derülhet, mi okozta az utasszállító tragédiáját.

Megtalálták a május közepén a tengerbe zuhant egyiptomi utasszállító feketedobozát, - erősítették meg az egyiptomi hatóságok. A pilóták beszélgetését rögzítő eszköz is megsérült a becsapódáskor, - írja a Reuters. A feketedoboz memóriegysége azonban sértetlen maradt, így nagy az esély arra, hogy sikerül rekonstruálni a zuhanás előtti pillanatokban elhangzottakat.

Az EgyptAir feketedobozát az egyiptomi partokhoz közeli Alexandriába szállították, ahol

megkezdődik az épségben maradt részek vizsgálata,

így talán arra is fényderül, miért zuhant az utasszállító a Földközi-tengerbe.

A feketedoboz rögzítette a pilóták beszélgetését Forrás: AFP/Andras Soos

Mint ismeretes, az EgyptAir Párizsból Kairóba tartó gépe 66 emberrel a fedélzetén még május 19-én tűnt el a radarernyőkről.

A gép 11 300 méteren repült, és mielőtt eltűnt, hirtelen kanyarodni kezdett. Az időjárási körülmények nem voltak rosszak, és a pilóta is gyakorlott volt, vészjelzést nem adtak le a gépről, így több szakértő is fenntartja a terrorcselekmény gyanúját.

Meghalt a Leopárdember: az egész testét leopárdmintás tetoválás borítottahttp://www.life.hu/news/20160616-meghalt-a-leopardember-azaz-a-ferfi-akinek-egesz-testet-leopardmintas-tetovalas-boritotta.htmlAz egész villág Leopárdemberként ismerte, ami nem is csoda, hisz Tom Leppard testének 99 százalékát leopárdmintás tetoválás borította, ezzel pedig be is került a Guinness Rekordok Könyvébe. A férfi 80 éves korában, a skóciai otthonában hunyt el. NewsOrigoVillanyoszlopnak csapódott és meghalt egy 15 éves motoroshttp://www.life.hu/news/20160616-eletet-vesztette-egy-15-eves-mindszenti-motoros.htmlMotorjával villanyoszlopnak ütközött és meghalt egy 15 éves fiú Mindszenten. NewsThinkstockBocsánatot kért a gatyájában turkáló német szövetségi kapitányhttp://www.life.hu/news/20160616-bocsanatot-kert-a-nemet-szovetsegi-kapitany-amiert-a-gatyajaban-turkalt-meccs-kozben.htmlA jelenlegi német válogatott szövetségi kapitánya, Joachim Löw különös módon vezeti le a feszültséget a meccs alatt: vagy az orrában, vagy a gatyájában turkál. Löw nemrég bocsánatot kért a gusztustalankodásért. NewsAFPKiderült, hogy miért halt meg a Hungary's Got Talent 18 éves versenyzőjehttp://www.life.hu/news/20160616-kiderult-hogy-miert-halt-meg-a-got-talent-magyar-versenyzoje.htmlÉrettségije közepén hunyt el a 18 éves fiú, aki a tehetségkutató versenyen mulatós zenéivel mosolyogtatta meg a zsűrit. Most kiderült, hogy mi okozta a halálát. NewsThinkstock“Ártatlan vagyok” - állítja a gyermekmolesztálással megvádolt sztárhttp://www.life.hu/news/20160616-artatlannak-vallotta-magat-a-gyermekmolesztalassal-vadolt-sir-cliff-richard-nincs-ellene-elegendo.htmlSir Cliff Richard brit popsztárt azzal gyanúsították, hogy évtizedekkel ezelőtt molesztált egy 16 évnél fiatalabb gyermeket. Házát 2014-ben kutatták át, az akciót élőben közvetítette a brit közszolgálati televízió. A sztár mindig is ártatlannak vallotta magát. News--Ismét keresik a három éve megölt soroksári futónő gyilkosaithttp://www.life.hu/news/20160616-ismet-keresik-a-harom-eve-megolt-soroksari-futono-gyilkosait.htmlHárom éve nem találja a rendőrség annak a soroksári nőnek a gyilkosait, akik 2013. szeptember 25-én megerőszakolták, majd megölték a Szigetdűlőn. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.