Terrorriadó a brüsszeli pályaudvaron: Két gyanús csomagot találtak

Forrás: MTI/EPA/Julien Warnand -
terror Brüsszel pályaudvar
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Két gyanús csomag okozott pánikot a brüsszeli főpályaudvaron, de miután nem találtak bennük robbanószerkezeteket, a közlekedést újraindították. Brüsszelben terrortámadás előkészítése miatt tizenkét embert vettek őrizetbe az elmúlt két napban, közülük három előzetes letartóztatásba került.

Két gyanús csomag miatt rövid időre lezárták vasárnap kora délután Brüsszel központi pályaudvarát - írta a La Libre Belgique belga napilap internetes kiadása.

Forrás: MTI/EPA/Julien Warnand

A biztonsági szolgálat a bejárathoz közeli pénztárak környékén bukkant rá a két elhagyott csomagra. Egy esetleges terrortámadás megakadályozásának érdekében

a pályaudvart lezárták és átfésülték,

a két csomagot az arra szakosodott speciális egységek megvizsgálták, de robbanószerkezetet nem találtak bennük - mondta el Peter De Waele rendőrségi szóvivő.

A belga vasúttársaság közlése szerint a közlekedést már újraindították, de késésekre még órákig számítani kell. Az Eurostar London és Brüsszel között közlekedő szuperexpresszei erre a pályaudvarra futnak be és onnan is indulnak.

Az előző két napban

tizenkét embert vettek őrizetbe Brüsszelben,

mert a gyanú szerint újabb terrortámadást készítettek elő. Közülük három személyt előzetes letartóztatásba helyeztek. Charles Michel miniszterelnök a kormány biztonsági tanácsának ülése után kiegészítő óvintézkedéseket ígért szombaton, de - mint mondta - nem változtatnak a terrorkészültség szintjén. Hozzátette, hogy a labdarúgó Európa-bajnoksággal kapcsolatos rendezvények a terveknek megfelelően folytatódnak.

Nevük mellőzését kérő források arról számoltak be, hogy a belga hatóságok szerdán olyan információ birtokába jutottak, amely szerint a Közel-Keletről nemrég indultak útnak az Iszlám Állam nevű terrorszervezet szélsőségesei, hogy merényleteket kövessenek el Belgiumban és Franciaországban - tájékoztat az Origo.

Ez is megtörtént: Kikapcsolták az áramot Madonnánálhttp://www.life.hu/news/20160619-madonnanal-kikapcsoltak-az-aramot-az-enekesno-fitnesztermeinek-annyi.htmlLainformációk szerint a popdíva fitnesstermeinek annyi, legtöbbjük már be is zárt, ami pedig megmaradt, ott lekapcsolták az áramot.News--Cristiano Ronaldo lehetett volna suttyó is, de úgy döntött, inkább jófej leszhttp://www.life.hu/news/20160619-cristiano-ronaldo-duhongott-aztan-megmutatta-az-emberi-arcat-ausztria-dontetlen-utan.htmlCristiano Ronaldo majd felrobbant az idegességtől az osztrákok elleni meccs végére, de így is figyelt rá, hogy a pályára beszaladó szurkoló ne menjen el közös kép nélkül. Szép gesztus. News--Késsel támadtak meg egy lány Budapestenhttp://www.life.hu/news/20160619-kessel-tamadott-meg-egy-lanyt-egy-migrans-pesten-ellene-eljarast-inditott-a-rendorseg.htmlEgy 19 éves lányt támadott meg késsel egy 20 éves pakisztáni férfi Budapesten. A gyanú szerint így akart pénzt szerezni, hogy Nyugatra utazhasson. NewsThinkstockJöh a vihar, a jég és a szél! 12 megyében várnak felhőszakadásthttp://www.life.hu/news/20160619-idojaras-eso-zivatar-varhato-vasarnap-12-megyeben-varnak-felhoszakadast.htmlHeves zivatar és felhőszakadás veszélye miatt második fokozatú, narancssárga figyelmeztetést adott ki vasárnap hajnalban az Országos Meteorológiai Szolgálat 12 megyére. NewsThinkstockFociláz a fővárosban! Így robbantotta fel Budapestet a fesztiválhangulat: Fotók!http://www.life.hu/news/20160618-focilaz-a-fovarosban-igy-robbantotta-fel-budapestet-a-fesztivalhangulat-az-izland-meccs-utan.htmlAhogy arról korábban a Life.hu beszámolt, Izland ellen játszotta második meccsét a magyar válogatott a franciaországi foci-Eb-n, és ért el fantasztikus eredményt az 1-1-es döntetlennel. News--Hatalmas küzdelem - Döntetlent játszott Izlanddal Magyarország (1:1)http://www.life.hu/news/20160618-dontetlent-jatszott-izlanddal-magyarorszag.htmlMagyarország 1-1-es döntetlent játszott Izland ellen szombat este, a magyar csapat egy öngóllal egyenlített a 88. percben.News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.