Itt az idei első hőségriadó: másodfokú riasztás!

Forrás: Thinkstock -
meleg hőségriadó tisztifőorvos Nyár hőség riasztás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Másodfokú hőségriasztást adott ki az országos tisztifőorvos. Ugyan csütörtökön néhány helyen eshet, de akár 36 fok is lehet a Köpönyeg.hu szerint.

Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint a hőség elsősorban az időseket, a szív- és érrendszeri betegeket, a kisgyerekeket, és azokat veszélyezteti, akiknek valamilyen súlyos, krónikus betegségük van. Azt javasolják, hogy aki teheti, a nagyobb megterhelést jelentő feladatait reggel vagy késő délután intézze, illetve, hogy mindenki igyon sokat, de ne cukros italokat, hanem teát vagy vizet - írja az Origo.

Forrás: Thinkstock

Az öltözködéssel kapcsolatban szellős ruhát javasolnak és sapkát vagy kalapot. Pontosabban azt, hogy mindenki figyeljen arra, hogy közvetlenül ne érje a fejét a napsütés, az erős UV sugárzás, és a napszúrás miatt.

Ilyenkor érdemes arra figyelni, hogy a sofőrök lassabban reagálhatnak egy adott közlekedési helyzetre, de a gyalogosok is figyelmetlenebben a hőségben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.