Heten fulladtak a Gangeszbe egy rosszul sikerült szelfi miatt

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Eugenio Marongiu -
halál halálos áldozat szelfi tragédia Gangesz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hét fiatal fulladt a Gangesz folyóba egy sikertelen szelfikészítés következtében - közölte csütörtökön a helyi rendőrség.

Az eset szerdán történt az észak-indiai Uttar Pradesh állam fővárosa, Laknautól 89 kilométerre nyugatra fekvő Kánpurban. A hatóságok szerint a hét fiatal fürdeni indult a Gangeszbe, amikor egyikőjük elvesztette az egyensúlyát szelfizés közben és egy erős áramlat elsodorta. A barátai egymás után fulladtak bele a folyóba, amikor megpróbálták kimenteni a társaikat.

Képünk illusztráció Forrás: Getty Images/iStockphoto/Eugenio Marongiu

A rendőrség már kiemelte a holttesteket a vízből. A mumbai hatóságok nemrég 16 olyan zónát - köztük számos tengerparti sétányt - jelöltek ki az ország pénzügyi központjának környékén, ahol tilos szelfizni, mivel ezeken a helyeken korábban számos haláleset történt a felelőtlen fotózkodás miatt.

Vigyázat! A szelfi halált okozhat

Mumbaiban pénzbüntetés jár, ha valaki szelfizik! A tilalom az indiai város 16 körzetében érvényes, és azért vezették be, mert a dél-ázsiai országban számtalan áldozatot követelt a népszerű önfotózás

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.