Hatalmas a hőség: ingyen vizet osztanak a vasútállomásokon

Forrás: MTI/Balogh Zoltán -
víz ingyen hőség vasút MÁV pályaudvar
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hirtelen érkezett meg a meleg, ami rengeteg emberre jelent veszélyt, ezért a hőségriasztás ideje alatt ingyen ásványvizet biztosít utasainak a budapesti főpályaudvarokon és a nagyobb vidéki állomásokon a MÁV-Start.

Az országos tisztifőorvos csütörtök 0 órától vasárnap éjfélig hőségriasztást, vagyis másodfokú figyelmeztető jelzést adott ki. A hirtelen jött hőség miatt - amely sokak számára jelent veszélyt - ingyen vizet osztanak a nagyobb pályaudvarokon.

A MÁV Zrt. vízosztása a kánikulában a budapesti Nyugati pályaudvaron 2015. július 6-án. Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Budapesten a Keleti, a Nyugati és a Déli pályaudvaron, vidéken a miskolci, a debreceni, a nyíregyházi, a szegedi, a békéscsabai, a szolnoki, a kecskeméti, a győri, a pécsi, a zalaegerszegi, a veszprémi, a nagykanizsai, a celldömölki, a tapolcai, a fonyódi és a siófoki állomáson kaphatnak díjmentesen vizet a vonatokra várakozók.

Az ásványvizet a vasúttársaság június 26-ig - illetve amíg az időjárás ezt szükségessé teszi - 10 és 17 óra között osztja.

A vasúttársaság különös figyelmet fordít a vasúti kocsik légkondicionáló és légjavító berendezéseire.

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Az Országos Meteorológiai Szolgálat

péntekre Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyére narancssárga, vagyis ugyancsak másodfokú figyelmeztetést adott ki.

Ezekben a megyékben a napi középhőmérséklet várhatóan 27 Celsius-fok felett alakul. Emellett Nógrád és Zala megye kivételével az ország többi területére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.