Bajban vagyunk? Ellophattak 800 millió Facebook-jelszót

Forrás: Thinkstock -
Facebook felhasználó hackelés jelszó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az elmúlt hónapokban több internetes botrány is sokkolta a felhasználókat, melyek során a saját közösségi oldaluk került illetéktelen kezekbe. Most újabb botrány van születőben. 

Egy osztrák prostituált ihlette a névválasztásban azt a hekkert, aki Tessa88 név alatt "garázdálkodik" jelenleg a neten. Több internetes oldal szerint a tettes orosz, vagy kelet-európai lehet. Érdekesség, hogy már sikerült vele interjút készíteni, melyben ezt mondta: "Régi lakója vagyok a hálózatnak." - írja a Motherboard.

Forrás: Thinkstock

Tessa88 állítása szerint jelenleg 800 millió Facebook jelszó van a birtokában. "Nemsokára az egész világ kap néhány durva dolgot. Ezzel csak bemelegítem a közönséget. Jó vagyok, nem?­". A szakértők óvatosságra intenek és azt tanácsolják, hogy változtassuk meg a jelszavunkat.

Könnyen feltörhető a jelszavad? Ezen az oldalon kiderül!

Manapság még sokan használják jelszónak a jól megszokott "1,2,3,4" kombinációt. Ez hiba, és egy oldal gyorsan rá is mutat, hogy miért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.