Szomorú! Elhunyt az ismert szakember, C. Molnár Emma

szakember pszichológus halál C. Molnár Emma
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A közlés szerint a szakembert június 25-én érte a halál, temetéséről később intézkednek. C. Molnár Emma 1946-ban született, az ELTÉ-n végzett klinikai szakpszichológusként majd 1983-ban a pszichológia tudományok kandidátusa lett. 

Pályáját általános iskolai tanárként kezdte, majd 1973 és 1989 között a Fővárosi Pszichoterápiás Módszertani Központban volt tudományos főmunkatárs. 1989 és 1998 között egyetemi adjunktus, majd 1998 és 2008 között egyetemi docens a Semmelweis Orvostudományi Egyetem I. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján.

Fotó: Origo

Több felsőoktatási intézményben is oktatott. Szakmai életében klinikai szakpszichológus, aktív-analitikus pszichoterapeuta, szupervizor volt, speciális szakterületét a szülészet-nőgyógyászat pszichológiája területén találta meg - írja közleményében az egyesület. C. Molnár Emma az Aktív-analitikus Pszichoterapeuták Egyesületének alapító tagja és élete végéig tanulmányi elnöke volt, utóbbi szerepében sok szakember képzéséért felelt.

A közéletben televíziós szerepléseivel, előadásaival, tanácsadói munkájával és könyveivel vált ismertté. Legismertebb munkái közé tartozik A nő ezer arca, de több előadása is megjelent nyomtatásban a párkapcsolatokról.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.