Meghalt A szarvasvadász Oscar-díjas rendezője, Michael Cimino,

Forrás: Mokép -
A szarvasvadász rendező
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hetvenhét éves korában meghalt Michael Cimino Oscar-díjas amerikai filmrendező, A szarvasvadász, A mennyország kapuja és A sárkány éve alkotója. 

A hírt a cannes-i filmfesztivál művészeti igazgatója, Thierry Frémaux közölte először a Twitteren, később a Variety is megerősítette. A halál oka egyelőre nem ismert.

A New York-i születésű Michael Cimino reklámfilmesként kezdte pályafutását. Első játékfilmje a Clint Eastwood és Jeff Bridges főszereplésével készült 1974-es Villám és Fürgeláb volt, de az igazán nagy sikert a vietnami háborúról szóló A szarvasvadászhozta meg neki négy évvel később, ami öt Oscar-díjat nyert.

A szarvasvadász Forrás: Mokép

Nehéz természetűnek tartották, ám A szarvasvadász után a keblére ölelte Hollywood, később pedig épp ezért tört ketté a karrierje. Pályájáról az Origón olvashatsz többet.

Kislányt molesztált a pedofil paksi zenetanárhttp://www.life.hu/news/20160702-kislanyt-molesztalt-a-pedofil-paksi-zenetanar.htmlA paksi férfi a gyanú szerint egy tavaly nyári, általa szervezett táborban molesztálta a kislányt. A férfinak más áldozatai is lehettek: állítólag egy ismerősének korábban azzal „dicsekedett”, hogy más áldozatai is voltak, és neki a "14 éves már öreg". News--Rekordszámú résztvevő a Budapest Pride-on - FOTÓGALÉRIAhttp://www.life.hu/news/20160702-hatalmas-tomeg-a-budapest-prideon.htmlTöbb tízezres tömeg vonult a 21. Budapest Pride-on. A leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer közösség tagjainak elfogadásáért, jogaiért rendezett menet délután indult a Hősök teréről, majd rendőrségi kordonnal biztosított útvonalon, az Andrássy úton vonult végig és a Kossuth térre érkezett. NewsFotó: Szabó Gábor - OrigoAz amerikaiak több mint kétharmada szerint elfogadható az eutanáziahttp://www.life.hu/news/20160626-az-amerikaiak-tobb-mint-ketharmada-szerint-elfogadhato-az-eutanazia.htmlAz amerikaiak 69 százaléka szerint az eutanázia elfogadható, és a megkérdezettek több mint fele támogatná az orvosi segítséggel nyújtott eutanáziát - derült ki a Gallup frissen publikált közvélemény-kutatásából.News--Iszonyú hőség, heves viharok várhatóakhttp://www.life.hu/news/20160702-szombatra-is-elsofoku-figyelmeztetest-adtak-ki-tizenhat-megyere-a-hoseg-miatt.html A hőség miatt szombatra is csaknem az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.News--Holttestet találtak egy Tesco fagyasztójábanhttp://www.life.hu/news/20160630-holttestet-talaltak-egy-tesco-fagyasztojaban.htmlThornburyben holtan találták a helyi Tesco pékségének egyik alkalmazottját az áruház egyik fagyasztókamrájában.NewsOrszágszerte tízezrek szurkolnak együtt a magyar válogatottnakhttp://www.life.hu/news/20160626-orszagszerte-tizezrek-szurkolnak-egyutt-a-magyar-valogatottnak.htmlOrszágszerte tízezrek szurkolnak a franciaországi Európa-bajnokságon vasárnap este Belgium ellen játszó magyar labdarúgó-válogatottnak. A meccset több helyen óriáskivetítőkön nézhetik: a szurkolók közül sokan magyar zászlókkal érkeztek vagy magyar mezt viselnek, illetve nemzetiszínű festés díszíti az arcukat. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.