Mérsékelten meleg, napsütéses idő - Így készülj a jövő héten

Forrás: Getty Images/Monkey Business/Monkey Business Images Ltd -
meleg napsütés időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A jövő héten sok lesz a napsütés, de a hét közepén esőre és átmeneti lehűlésre kell készülni, a hétvégén azonban ismét visszatér a 30 Celsius-fok közeli meleg - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapi, az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn országszerte sok lesz a napsütés, csapadék sehol sem valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 11-17, a legmagasabb hőmérséklet többnyire 25-28 fok között alakul.

Forrás: Getty Images/Monkey Business/Monkey Business Images Ltd

Kedden is sok napsütés várható, de estétől az Észak-Dunántúlon és északkeleten kialakulhat egy-egy zápor, esetleg zivatar. A leghidegebb órákban 9-18 fok lehet, napközben 27-31 fokig melegszik a levegő.

Szerdán szórványosan várható zápor, zivatar, legnagyobb eséllyel a Dél-Dunántúlon, valamint északkeleten. Emellett megerősödik, az északi megyékben helyenként viharossá is fokozódik a szél. A minimumhőmérséklet 15-21, a maximumhőmérséklet 25-30 fok között valószínű.

Időnként csütörtökön napközben is megerősödhet a szél, de csapadék nem valószínű, és ismét sok napsütésre lehet számítani. A legalacsonyabb hőmérséklet 10-17, a legmagasabb hőmérséklet 22-26 fok között alakul.

Pénteken, szombaton és vasárnap is sok napsütés várható csapadék nélkül. A minimumhőmérséklet pénteken 10-16, szombaton 13-18, vasárnap 15-20 fok között valószínű. A nappali maximumok pénteken 24-28, szombaton 28-32, vasárnap 29-33 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.