George Clooney Lombardia tábor migráns
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mióta Svájc lezárta a határát, a Comoi-tó partján fekvő luxusnegyed tövében egyre csak gyűlnek az afrikai migránsok, de olyannyira, hogy a látvány már vetekszik a tavaly nyáron, a Keleti pályaudvarnál kialakult helyzettel.

Az észak-olaszországi Lombardia luxusnegyedének pályaudvara a menekültek lakóhelye lett. A helyzetnek pedig az az oka, hogy Svájc eddig 100 embert engedett át kéthetente, ám ennek véget vetettek. Az ország teljesen lezárta déli határát a Németország felé igyekvő migránsok előtt, akiknek

így várniuk kell.

George Clooney olaszországi otthona Forrás: Lapresse/Northfoto/Elena Gaffuri

George Clooney luxusvillája közelében már egyre több a sátor, de Madonna háza is a közelben van, valamint a divattervező, Donatella Versace, és Sir Richard Branson brit milliárdos is comói luxuspolgár is a szomszédságban él, így ők is szembesülnek a szomorú valósággal.

Origo

"Már több mint kétezer migránsnak biztosítottunk elhelyezést, de nincs több szobánk" - panaszolta a Daily Mail riportjában Roberto Bernasconi a helyi katolikus segélyszervezet képviselője, aki hozzátette, hogy a migránsok csak akkor távoznak Comóból, ha Svájc ismét megnyitja előttük a határátkelőket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.