Liptai Claudia műsorával verte át áldozatát a csaló

Forrás: EVA/Eva -
TV2 pénz Liptai Claudia műsor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szélhámos egy készülő TV2-s kvízműsorra keresett "tuti nyertest", amelynek fejében húszmilliós nyereményt ígért, amit később elfeleztek volna. A kiszemelt áldozatától előre elkért negyvenezer forintot, ám a férfi és a pénz is eltűnt.

Az ötvenmilliós nyereménnyel kecsegtető műsorhoz, - melynek Liptai Claudia volt a műsorvezetője - válogatott játékosokat egy férfi, aki a TV2 egyik munkatársaként adta ki magát. Így akadt rá egy lányra, aki gyakran bukkan fel televíziós produkcióban statisztaként.

Forrás: EVA/Eva

A férfi azt mondta neki, hogy rövidesen újraindul a show, a készítői pedig szeretnének egy „tuti nyertest", aki az utolsó körben elbukja az ötvenmilliós jutalmat így hússzal vigasztalódhat majd. A lány, akit a Bors Katának nevez, így emlékszik a történ­tekre.

"A fiatalember tavasszal a Facebookon keresett meg, és ak­kor vázolta fel ezt a tuti lehetőséget. Azt mondta, hogy ehhez viszont előre el kell utalnom negy­ven­ezer forintot, ami, ha beérkezik, akkor tud időpontot kérni a fejesektől egy személyes találkozóra, hogy mindent lepapírozzunk" – mesélte Kata,aki azt is hozzátette, hogy a férfi folyamatosan sürgette, mert mások is vannak, és

aki hamarabb utal, az lesz a befutó.

"Egy rokona számlaszámát adta meg. Hiába mondtam, van ügyvédem, találkozhatunk is, a kezébe adom, befizetjük, és minden gyorsabb lesz. Végül belementem, győzködött, hogy ennyi pénzért nem verne át senkit, bízzak benne. Végül a beígért találkozó mindig csúszott: hol az eső, hol a forgatásai, hol édesapja betegsége miatt, és csak nem jutottunk el az illetékesekhez."

A kép illusztráció Forrás: Thinkstock

Ezután Kata már a pénzét szerette volna visszakapni, és a férfi többször megígérte, hogy átutalja, elviszi, elküldi, de az csak nem érkezett meg. Volt, hogy a „bank hibájából", de a legtöbbször az elhúzódó munkái miatt.

Az utalás azóta sem történt meg.

A lap megkereste a TV2-t is, akik az üggyel kapcsolatban annyit mondtak, hogy "Az említett személy nem a TV2 alkalmazottja, és jelenleg nem tervezzük Az 50 milliós játszma folytatását. A TV2 megteszi a szükséges jogi lépéseket az ügyben."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.