Vége az ócska időjárásnak: Hétfőtől visszatér a nyár!

Forrás: Thinkstock -
eső időjárás-előrejelzés időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A jövő héten is várható eső, de ezzel együtt már több lesz a napsütés és melegszik is a levegő, ismét 30 Celsius-fok körüli maximumokra lehet számítani - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat középtávú előrejelzéséből.

Hétfőre virradó éjszaka északkeleten, keleten további eső, zápor várható, néhol zivatar is előfordulhat. A reggeli, délelőtti órákban viszont már a Tiszántúlon is csökken a felhőzet, és országszerte napos időre lehet számítani.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

Délután a Tisza környezetében zápor, zivatar is kialakulhat, másutt legfeljebb néhol fordulhat elő futó zápor. Emellett továbbra is többfelé erős, zivatarok környezetében viharos lehet a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 12-17, a legmagasabb hőmérséklet 24-28 fok között várható.

Kedden több órára kisüt a nap, főként a Dunától keletre lehet elszórtan zápor, egy-egy zivatar.

Szerdán a napos idő mellett már csak elszórtan lehetnek futó záporok. A leghidegebb órákban mindkét nap 12-17 fok lehet, napközben 23-28 fokig melegszik a levegő.

Csütörtökön is napos idő várható, csapadék nem valószínű. A minimumhőmérséklet 12-17 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan 25-30 fok között alakulnak.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

Pénteken a sok napsütés mellett a nyugati, északi határsávban késő délután, este már zápor, zivatar is kialakulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet 12-18, a legmagasabb hőmérséklet 27-32 fok között valószínű.

Szombaton a több-kevesebb napsütés mellett több helyen alakulhat ki zápor, zivatar. Délután a Dunántúlon megerősödik, zivatarban viharossá is fokozódik a szél. A leghidegebb órákban 16-21 lehet. Napközben többnyire 28-33 fokig melegszik a levegő, de az ország északi harmadán pár fokkal hűvösebb lesz.

Vasárnap is erős, viharos lehet a szél és több helyen alakulhat ki zápor, zivatar. A minimumhőmérséklet 15-20, a maximumhőmérséklet 24-29 fok között valószínű, délkeleten lehet még kissé melegebb.

Szívszorító! Így emlékeznek pilótatársai az egy éve elhunyt Bianchirahttp://www.life.hu/news/20160717-igy-emlekeznek-pilotatarsai-az-egy-eve-elhunyt-jules-bianchira.htmlAhogy arról korábban a Life.hu beszámolt, ma egy éve, hogy 25 esztendősen távozott az élők sorából Jules Bianchi Forma-1-es pilóta. News--"Sírok, valahányszor a fotójára nézek" - Ma egy éve halt meg Jules Bianchi!http://www.life.hu/news/20160717-jules-bianchi-apja-sirok-valahanyszor-a-fotojara-nezek-egy-eve-tavozott-a-pilota.htmlNem múlik el úgy nap, hogy ne gondolna halott fiára, és valahányszor a fotójára néz, sírva fakad. Phillipe Bianchi fia, Jules egy éve történt haláláról, a család fájdalmáról és a versenyző örökségéről beszélt.NewsOrigoDráma! A nyílt utcán késeltek halálra egy férfit Szolnokonhttp://www.life.hu/news/20160717-sokkolo-drama-a-nyilt-utcan-keseltek-halalra-egy-ferfit-szolnokon.htmlEszméletlenül találtak rá Szolnokon arra a 61 éves férfire, akit még július 15-én éjszaka egy másik férfi szurkált halálra.News--Tragikus hirtelenséggel elhunyt a Sziget Fesztivál egyik fő szervezőjehttp://www.life.hu/news/20160716-autobalesetben-meghalt-a-sziget-fesztival-egyik-szervezoje-dan-panaitescu.htmlA Sziget Fesztivál hivatalos Facebook-oldalán jelentették be a tragikus hírt, miszerint Dan Panaitescu, aki a kezdetek óta részt vett a fesztivál szervezésében és a legelismertebb promóterek egyike volt, autóbalesetben meghalt. News--Elmarad minden szombati program a Red Bull Air Race-enhttp://www.life.hu/news/20160716-elmarad-minden-szombati-program-a-2016-os-red-bull-air-race-en.htmlMinden programot töröltek a szervezők a szeles és esős időjárás miatt a Red Bull Air Race műrepülő-világbajnoki sorozat budapesti versenyhétvégéjének szombati napján, így a délutáni időmérő edzésre sem kerül már sor - írja az MTI. NewsSebesültek, halottak, harci járművek - Véres fotók a törökországi puccsrólhttp://www.life.hu/news/20160716-katonai-puccsot-kiserelt-meg-a-hadsereg-egy-resze-torokorszagban-veres-fotok.htmlKatonai puccsot kísérelt meg a hadsereg egy része Törökországban péntek este. Ankarában és Isztambulban robbanások hallatszottak, lövöldözés tört ki a katonák és rendőrök között. Sok a sérült, több mint hatvanan meghaltak, sokan közülük civilek. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.