Ali David Sonboly ámokfutó lövöldözés merénylet München
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy 15 éves magyar fiú, Robertó is életét vesztette a müncheni lövöldözésben. Az édesapja folyton azt kérdezi magától, hogy miért pont az ő fiával történt mindez. A férfi a Tényeknek nyilatkozott.

Roberto az édesanyjával élt a német nagyvárosban a szülők válása óta, nem volt kettős állampolgár. "A fiam ízig-vérig magyar" - mondja az édesapa, Rafael István. A fiú édesanyja idegösszeomlást kapott, amikor a rendőrség közölte vele a rossz hírt, őt azóta kórházban ápolják. A családnak már csak egyetlen vágya maradt: azt szeretnék, hogy fiukat Magyarországon temethessék el.

A müncheni ámokfutó Robertót szó szerint kivégezte, fejbe lőtte. A fiú barátnőjét és legjobb barátját is megölte a 18 éves Ali David Sonboly, aki két nappal ezelőtt München egyik bevásárlóközpontjában és az azzal szembeni gyorsétteremben lövöldözött.



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.