100 napig volt az Iszlám Állam fogja az anya

Forrás: Facebook/ Richard Ratcliffe -
Iszlám Állam börtön Boris Johnson Irán
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Több mint 100 napig vesztegelt egy iráni börtönben a 37 éves brit anya, Nazanin Zaghari Rat-Cliffe. Férje állítása szerint egészségügyileg teljesen tönkrement a nő: kihullott a haja, lefogyott, és szinte járni sem tud.

A brit anyát több mint 100 napig tartotta börtönben az Iszlám Állam. A nőt azért fogta el az iraki Forradalmi Gárda, mert állításuk szerint terveket szövögetett az interneten az Iszlám Állam megbuktatására.

Itt még együtt a család Forrás: Facebook/ Richard Ratcliffe

A 37 éves nőt április 3-án a repülőtéren tartóztatták le, gyermekétől, a kétéves Gabriellától elkobozták az útlevelét, rá most az iráni nagyszülők vigyáznak, akik nem nagyon beszélnek angolul. Férje szerint a nőt, aki még most sem térhetett haza, nagyon megviselte a börtönben eltöltött 100 nap.

Állítólag kihullott a haja, lefogyott, és szinte járni sem tud.

A férj levélben kérte a volt londoni polgármestert, Boris Johnsont, hogy avatkozzon be. Kérelmében úgy fogalmazott, hogy Nazin sorsának megoldása rendkívül sürgős, és nem lehet tovább figyelmen kívül hagyni. Azt kéri, hogy mindent vessenek be, hogy kiszabadítsák az egyre inkább törékeny feleségét, aki iráni-brit kettős állampolgár, hogy gyermekével együtt mihamarabb hazatérhessenek - írja a Daily Mail.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.