terrortámadás szelfi Franciaország merénylet Nizza Mohamed Lahouaiej Bouhlel
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Összesen 84 ember halálát okozta a francia nemzeti ünnepen a tűzijátékra váró tömegbe hajtó kamionos. Sokáig magányos farkasnak hitték az elkövetőt, de egy szelfi lebuktatta társát, aki konkrétan segített a merénylet véghezvitelében.

A nizzai merénylő, Mohamed Lahouaiej Bouhlel hatodik, most elfogott társát Hamid Z.-t egy szelfi buktatta le. A gyanú szerint ő konkrétan segített a 84 halálos áldozatot követelő terrortámadás elkövetésében.

Rendőrök lőtték ki a kamion sofőrjét Forrás: MTI/AP/Luca Bruno

Hamid Z.-t az a kép buktatta le, amelyet még a támadás előtt néhány nappal készített Bouhlellel a merényletben használt teherautó előtt. Az ügyészség szerint a most elfogott 36 éves férfi már legalább egy éve ismerte a nizzai merénylőt. Hamid Z. így már a hatodik, akit a nizzai támadás után letartóztattak, mint terroristát. "Ezzel

végleg megdőlt az a teória, hogy az agyonlőtt nizzai terrorista magányos farkas volt,

és senki nem segített neki" - idézte Francois Molins főügyészt az Origo.

Az elmúlt három napban három fiatal lány tűnt el Sopronból és környékérőlhttp://www.life.hu/news/20160802-szornyu-fiatal-lanyok-tunnek-el-sopronbol-es-kornyekerol.htmlA rendőrségi közlemények szerint az elmúlt három napban három fiatal lánynak veszett nyoma, ráadásul mindannyian Sopronról és környékéről tűntek el. Arról azonban még nem mondtak semmit, van-e összefüggés a három eset között. NewsThinkstockBár Janklovicsnak fogalma sincs a futballról, mégis fociszakértő letthttp://www.life.hu/news/20160802-bar-janklovicsnak-fogalma-sincs-a-futballrol-megis-fociszakerto-lett.htmlJanklovics Péter színész-humorista eddig azt sem tudta, hogy a focit eszik-e vagy isszák, most pedig Karl-Heinz Rummenigge cipőjéről és a Metodo felállásról papol. News--Itt a világvége? Egy aszteroida száguld a Föld feléhttp://www.life.hu/news/20160802--egy-aszteroida-szaguld-a-fold-fele.htmlAz amerikai űrhajózási hivatal, azaz a NASA szerint egy fél kilométer átmérőjű aszteroida száguld a Föld felé. A kutatók szerint akár a bolygónknak is csapódhat a remélhetőleg Föld és a Hold között áthaladó szikladarab. NewsOrigoKét kajakosunk szervezetében is tiltott szert találtakhttp://www.life.hu/news/20160802-tiltott-szert-talaltak-ket-magyar-kajakos-szervezeteben-nem-indulhatnak-az-olimpian-es-fegyelmi.htmlA Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöksége úgy döntött, hogy megváltoztatja a riói olimpiára utazó férfi kajakversenyzők névsorát, mivel két sportoló leadott mintáiban tiltott szert találtak. Ugyan ez hivatalosan nem minősül doppingvétségnek, a szövetség precedenst akar teremteni. News--Alighogy felavatták a Bud Spencer parkot, rögtön el is búcsúzhatunk tőlehttp://www.life.hu/news/20160802-elbucsuzhatunk-a-bud-spencer-parktol.htmlVasárnap nem hivatalos parkavatót tartottak a Kaszásdűlő HÉV-megálló közelében, a parkot pedig a nemrég elhunyt Bud Spencerről nevezték el. Hétfőn azonban az óbudai önkormányzat fejezte ki nem tetszését. NewsOrigoMegkéseltek három embert Budapestenhttp://www.life.hu/news/20160802-megkeseltek-harom-embert-budapesten-az-astorianal-hetfon-este.htmlHétfőn este 10 körül a Rákóczi úton egy ismeretlen férfi feltehetően késsel megsebesített három embert, később pedig elmenekült a helyszínről. A sérülteket kórházba szállították.News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.