Benkő László: "Sorra mindenki elmegy közülünk, nekem is át kell gondolnom, mi lesz"

Forrás: MTI/Balogh Zoltán -
Somló Tamás Kóbor János Omega Benkő László Laux József LGT
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Heteken belül vett búcsút az ország két legendás zenésztől. Somló Tamás halála júliusban rázta meg a pályatársakat és a nagyközönséget is, tegnap pedig Laux József hunyt el. "Sorra mindenki elmegy közülünk, nekem is át kell gondolnom, mi lesz. Valahogy most értékelődik fel számomra az egész hatvanas évek jelentősége" - mondta Benkő László, az Omega együttes billentyűse a tragédia hírét követően az MTI-nek. 
Benkő László Somló Tamás temetésén Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd


"Együtt voltunk mindannyian a réges-régi Omegából, sajnos Somló már nem lehetett velünk. De ott volt a szobában Laux Blöró, Kóbor Mecky, Kovacsics Öcsi, Varsányi Gergely és én. Blöró már nagyon rossz állapotban volt, de amikor meglátott minket, újra a hatvanas években, a fiatalkorunkban érezte magát. Megrázó pillanat volt ez, aztán mindannyian adtunk neki egy puszit" - mondta Benkó László.
Hozzátette, hogy utána az esti Omega-koncerten úgy érezte, mintha átszúrták volna egy késsel, Mecky pedig a koncert után belekapaszkodott, ami nem nagyon történt meg korábban.

Laux József, Kovacsics András, Kóbor János, Benkő László Forrás: MTI/Balogh Zoltán

"Együtt alapítottuk az Omega együttest 1962-ben, de már előtte hosszú évekig egy osztályba jártunk a József Attila Gimnáziumban. Egyikünk sem volt képzett zenész, ugyanakkor neki a dobolás mellett a szervezéshez is komoly affinitása volt. Amikor középiskola után a zenekarból valamennyien egyetemre kerültünk, azt hittük, ez az együttes végét is jelentheti, ő volt az, aki a folytatást a leginkább szorgalmazta" - mondta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.