Gratulálunk a hétpróbázóknak: Jó helyen végzett Zsivoczky-Farkas Györgyi és Krizsán Xénia

riói olimpia Zsivoczky-Farkas Györgyi hétpróba RioLife2016
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Befejeződtek a küzdelmek a két magyar részvételével zajló női hétpróba versenyen a riói olimpián. Zsivoczky-Farkas Györgyi a 8. helyen, míg Krizsán Xénia a 16. helyen végzett. A számot a belga Nafissatou Thiam nyerte.

A távolugrás, a gerelyhajítás és a 800 méter futás számokkal ért véget vasárnap hajnalban a női hétpróba Rióban, Zsivoczky-Farkas Györgyi remek versenyzéssel a 8. helyen végzett, míg Krizsán Xénia a 16. lett - tájékoztat a nemzetisport.hu.

Zsivoczky-Farkas Györgyi Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A végső próbában Zsivoczky-Farkas azért futott, hogy elérje célját, az egyéni csúcsot,

amely végül a futamban elért második hellyel meg is lett neki 6442 ponttal, míg Krizsán 6257 pontot ért el. Zsivoczky-Farkas Györgyi egész nap remekül szerepelt, távolugrásban a 8., gerelyhajításban is 9. helyen végzett, a 800 méteres síkfutásban pedig szintén 8. lett.

Krizsán Xénia Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A számot a belga Nafissatou Thiam (6810 pont) nyerte a brit Jessica Ennis-Hill (6775) és a kanadai Brianne Theisen Eaton (6653) előtt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.