Győzött és csoportelső a magyar férfi vízilabda-válogatott

2016.08.15. 06:49

A magyar férfi vízilabda-válogatott utolsó, vasárnapi csoportmeccsén 10-6-ra nyert a házigazda brazilok ellen, így a riói olimpia negyeddöntőjében Montenegró legjobbjai ellen száll majd vízbe.

A magyar válogatott két győzelemmel és három döntetlennel nyerte meg az A csoportot, kedden játszik a négy közé kerülésért.

A csapat a Magyarország - Brazília mérkőzés előtt az Olimpiai UszodábanForrás: MTI/Illyés Tibor

"Jól játszottunk, de nekem tetszettek a korábbi mérkőzéseink is. Mindig a két pontot célozzuk meg, akár rossz, akár jó játékkal" - mondta a mérkőzés után Benedek Tibor szövetségi kapitány, aki elismerte, játékosai kicsit megszeppentek a hangulattól, ez látszott a meccs elején. "Jó volt, hogy itt játszottuk az utolsó csoportmeccset, s nem a negyeddöntőn kell ismerkedni a körülményekkel. Montenegró nagyon aggresszív ellenfél, ezt tapasztaltuk az Eb-n. Ha ugyanúgy meg tudnak minket zavarni a fizikális fölényükkel, akkor nagy bajban leszünk, de ha függetleníteni tudjuk magunkat ettől és elhisszük, hogy jobban tudunk játszani, mert szerintem jobban tudunk, akkor meg tudjuk nyerni a mérkőzést."

Szép volt, Fiúk!

 

Benedek TiborRio de JaneiroMagyar vízilabda-válogatottvízilabdaolimpiacsoportelsőRio 2016vizilabdázóriói olimpiaBrazíliaMagyar Vízilabda Szövetség