Veszélyben az olimpia? Bozóttűz fenyegeti a helyszíneket

Forrás: Thinkstock -
Rio de Janeiro Rio olimpia 2016 tűz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szivárgó csövek, kiálló vezetékek és bűz: nem is olyan rég ez fogadta a még teljesen meg sem nyitott olimpiai faluba látogatókat. De nem csupán a körülmények, hanem egy haláleset is sötétre festi a 2016-os olimpiát, arról nem beszélve, hogy most már egy bozóttűz is fenyegeti a brazil fővárost.

Riótól nem messze óriási bozóttűz pusztít, a lángok pedig több olimpiai helyszínt is veszélyeztetnek, köztük a hegyikerékpáros pályát.

A Deodoro Olimpiai Parktól több mint 40 kilométerre lévő tüzet nehezen tudják ellenőrzés alatt tartani az óriási szél miatt. Ez már olyannyira fenyegeti az ötkarikás játékok helyszíneit, hogy a női gyeplabdatorna helyszínére hétfő este füstöt és hamut fújt a szél.

A hegyikerékpározóknak pedig ennek közelében kell majd tekerniük.

A kép illusztráció Forrás: Thinkstock

Mindemellett az öttusa pálya is veszélyben van, ott augusztus 18-án kezdődnek a versenyek.

Olimpiára hangolva: Rio de Janeiro kicsit más szemmel

Már elkezdődött a világ legnagyobb sporteseménye, a nyári olimpiai játékok Rióban, ami kétségkívül fellendíti a helyi turizmust. Copacabana, a Megváltó Krisztus szobra, Cukorsüveg-hegy – ezek a legismertebb nevezetességek, amiket minden idelátogatónak meg kell néznie az olimpia ideje alatt. Ha viszont szeretnéd a nyüzsgő metropolisz másik arcát is megismerni, tarts velünk egy formabontó felfedezőútra! A teljes cikket itt elolvashatod!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.