Elképesztő! Kizavarták a burkinit viselő nőket egy németországi fürdőből

Forrás: AFP -
burkini strand fürdőruha Németország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A burkini, azaz az egész testet elfedő muzulmán női fürdőruha viselése miatt küldtek ki egy családot egy németországi fürdőből. Az eset óriási felháborodást váltott ki. 

Mint arról beszámoltunk, nemrég Cannes vezetése betiltotta a burkini viselését a tengerpartokon.
David Lisnarp polgármester már aláírta az új szabályt, miszerint kitiltják a tengerpartról azokat, akik nem "a Francia Köztársaság alapelvét képező szekularizmusnak és a jó szokásoknak megfelelő fürdőruhát" viselnek.

A burkini

A burka és a bikini szavak összeolvasztásából keletkezett műszó egy muszlim nők számára készített fürdőruhát takar, ami megfelel a Korán előírásainak. Csak a kéz- és lábfej, illetve az arc látszik ki a gyakran napellenzővel is kombinált ruha alól. A burkini először fekete színben jelent meg, az utóbbi években hoztak ki a gyártók színes vagy színes betétekkel kombinált darabokat.
A legtöbben vallási okokból hordják, de van kivétel is: a sztárséf Nigella Lawson például érzékeny bőrét védi a teljes takarással.

A napokban pedig Németországban váltott ki óriási felháborodást egy 23 éve Berlinben élő libanoni származású család két nő tagja, akik burkiniben akartak fürdeni a német főváros szomszédságában található Bad Sarow nevű üdülőhelyen.

A burkini Forrás: AFP

A fürdővendégek egy része olyannyira felháborodott az anya és a lánya furcsa viseletén, hogy családnak el kellett hagynia a fürdő területét, annak ellenére is, hogy a strand szabályzata nem tiltja a burkini viselését. A családanya feljelentést tett a strandolók sértegetései miatt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.