Tragédia! Meghalt a Love Story rendezője

Forrás: AFP/Lee Celano -
Arthur Hiller rendező film forgatás Love Story
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kilencvenkét éves korában meghalt Arthur Hiller kanadai rendező. Hosszú karrierje során több mint harminc mozifilmet készített, és számos műfajban kipróbálta magát. 

Leghíresebb filmjét, az 1970-ben bemutatott Love Story-t tömegek könnyezték meg, ha az inflációt is beleszámoljuk az amerikai mozitörténet egyik legnagyobb kasszasikere volt. A romantikus dráma jelenleg a 37. helyen áll a Box Office Mojo összbevétel által rangsorolt toplistáján Sam Raimi Pókember-e és a Butch Cassidy és a Sundance Kölyök között.

Forrás: AFP/Lee Celano

A Love Story egy gazdag családból származó egyetemista srác és egy karakán, munkásosztálybeli lány tragikus szerelmét meséli el. A filmet összesen hét Oscarra jelölték, többek között Arthur Hiller és a két főszereplő, Ali MacGraw és Ryan O'Neal is esélyes volt a díjra. A színésznő közleményben búcsúzott néhai rendezőjétől: "Szerves része volt életem egyik legfontosabb élményének. Figyelemre méltó, tehetséges és nagylelkű ember volt, aki szörnyen fog hiányozni."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.