Szobrot kapott az mátyásföldi kutyus, aki 12 évig várta halott gazdáját

kutya Mátyásföld szobor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A mátyásföldi Jókai-lakótelepen, a Jókai és a Villő utca sarkán áll egy szobor, ami egy megható történetre emlékezteti az ott élőket: egy budapesti cukrászmester halála után, a kutyája Beni 12 évig hazavárta szeretett gazdáját, ám hiába. A kóbor kutyának számító ebet végül az önkormányzat fogadta örökbe. Az eb 2014-ben elhunyt, most pedig egy emlékművel tisztelegnek előtte.

Egy dombormű emlékezteti a mátyásföldi Jókai-lakótelepen élőket a Beni nevű kutyusra, aki hűségből példát mutathat az emberiségnek. Az eb gazdája már évekkel ezelőtt elhunyt, Beni azonban annyira ragaszkodott hozzá, hogy a tragédia után 12 évig várta gazdáját. A kutya minden egyes nap felbukkant, ez lett gyanús a helyieknek, akik

gondoskodni kezdtek a kóbor kutyáról.

Végül 2012-ben az önkormányzat adoptálta, a helyi közösség, és egy állatorvos vállalta, hogy figyel Benire, egészen a kutyus 2014-ben bekövetkezett haláláig. Ekkor a helyiek úgy dönöttek, hogy szobrot állítanak neki. A Beniről készült művet R. Törley Mária szobrászművész készítette - írja az Állatportál.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.