Hazudtak az úszók a rablásról, hogy így álcázzák az általuk elkövetett rongálást

Forrás: Getty Images/2016 Getty Images/Chris Mcgrath -
úszás Rio de Janeiro rablás Ryan Lochte
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Néhány amerikai úszó, köztük a világ egyik legjobbja, Ryan Lochte azt állította, hogy kirabolták őket, de úgy néz ki, hogy a dolog hátterében egy megrongált benzinkúti ajtó áll. A bűncselekményt pedig ők követhették el.

Mint arról beszámoltunk, az amerikai úszóválogatott két tagját, Jack Congert és Gunnar Bentzet a Rio de Janeiróból az Egyesült Államokba tartó repülőről szállították le és hallgatták ki a rablással kapcsolatban.

A benzinkút, ahol a rongálást elkövették Forrás: Getty Images/2016 Getty Images/Mario Tama

A rablás vasárnap hajnalban történt. A sportolók épp a szállásukra tartottak, amikor elmondásuk szerint megtámadta őket egy felfegyverzett férfi. A támadó elvette a pénzüket, valamint az értékeiket. A sportolók jelentették az állítólagos rablást, a vallomásaik viszont több pontban eltértek: a támadók számát illetően, és

hazaérkezésük időpontjáról is mást mondtak.

Az úszók elmondása alapján helyi idő szerint hajnali négy körül értek haza, míg a biztonsági kamerák felvételei azt mutatják, csak hétkor érkeztek vissza az olimpiai faluba.

Gunnar Bentz és Jack Conger a riói repülőtéren Forrás: Getty Images/2016 Getty Images/Chris Mcgrath

Nos, mint kiderült, az amerikai úszócsapat egyik tagja betört egy vécéajtót az egyik riói benzinkúton. Ryan Lochte és James Feigen úszók, valamint a szakmai stáb két tagja, Gunnar Bentz és Jack Conger közül valaki. A kárt ki akarták fizettetni velük, ők viszont ezt nem akarták. Hosszas vita lett a dologból. Végül néhány biztonsági őr megjelenése bírta őket jobb belátásra.

Kifizették az ajtó árát, és továbbálltak.

A brazil bíróság úgy döntött, hogy az ügy tisztázásáig bevonják az érintett két sportoló és a két stábtag útlevelét, mert felmerül a rendőrség félrevezetésének a gyanúja. A brazil törvények szerint ezért hat hónapos börtön vagy pénzbüntetés járhat. - számolt be az Origo.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.