aranyköpések Rio 2016 olimpia 2016
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A DPA német hírügynökség összegyűjtötte a riói olimpia legemlékezetesebb vagy legviccesebb megnyilvánulásait. 

"Próbálok a legnagyobbak közé emelkedni, oda, ahol Ali és Pelé van" - mondta Usain Bolt jamaicai vágtázó, majd a kilencedik olimpiai aranya után így szólt: "Tessék, én vagyok a legnagyobb."

Bolt itt is hülyéskedik Forrás: --

"Már fájdalmasabb kijönni a medencéből, mint korábban, de a dobogón állni és a himnuszt hallgatni ugyanolyan csodálatos" - Michael Phelps úszó, aki 23 aranyéremmel búcsúzott az olimpiáktól.

"Talán minden tizedik generációnak van esélye látni egy olyan sportolót, mint Michael" - Phelps edzője, Bob Bowman.

"Szun Jang lilát pisil. Ha ránézek a dobogóra, a rosszullét kerülget" - mondta Camille Lacourt francia úszó kínai riválisáról, aki doppingeltiltása után nyert Rióban.

"Esik az eső a plafonról, és penészednek a falak. A portánál egy hatalmas lyuk tátong. De nyerni jöttünk, és ebben egy cseppkőbarlang sem akadályozhat meg bennünket" - Barbara Engleder német sportlövő az olimpiai faluban uralkodó körülményekről.

"Majd odateszünk nekik egy kengurut, hogy otthon érezzék magukat" - Eduardo Paes riói polgármester az ausztrál sportolókról, miután azok nem akartak beköltözni a szerintük lakhatatlan faluba.

Eduardo Paes Forrás: NurPhoto/Xu Zijian/Xinhua/Photoshot/NurPhoto/Xu Zijian

"Büszke vagyok arra, hogy nemcsak az országomat képviselhettem, hanem a nyomornegyedeket is" - Rafaela Silva szegény sorból származó cselgáncsozó, aki a brazilok első aranyérmét szerezte Rióban.

"Azt hittem, odahaza fogok grillezni, nem pedig aranyéremmel a nyakamban itt állni" - Andy Murray teniszező korábbi búcsúra számított.

"Ez csúnya volt, szégyellje magát az atlétikai stadion közönsége. Szurkoljatok, amilyen hangosan csak akartok, de ne vessétek meg az ellenfelet" - Paula Radcliffe volt maratonfutó a Twitteren, miután a brazil közönség kifütyülte Renaud Lavillenie francia rúdugrót.

"Természetesen gratulálok az új rúdugróbajnoknak, de biztosan érezni fogja, hogy nem teljes a sikere. Itt engem kellett volna megverni" - Jelena Iszinbajeva kétszeres olimpiai bajnok rúdugró, aki az orosz atléták kitiltása miatt nem versenyezhetett Rióban.

"A gigantizmus még gigantikusabb lett. Túl gigantikus" - Michael Groß olimpiai bajnok német úszó a riói játékokról.






Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.