Elképesztő! 34 kilós igazgyöngy került elő a Fülöp-szigeteken

Forrás: Wikipedia - Hannes Grobe -
Fülöp-szigetek rekord igazgyöngy
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A világ legnagyobb, 34 kilogrammos igazgyöngyét tették közszemlére kedden a Fülöp-szigeteken.

A 100 millió dollár értékűre becsült gyöngyöt egy Palawan szigeti halász találta még 2006-ban, de egészen eddig az ágya alatt rejtegette mint szerencsehozó talizmánt - közölte a Fülöp-szigetek idegenforgalmi hivatalának illetékese, Aileen Amurao. Amurao szerint a halász nem volt tisztában a lelet értékével, és csak azután döntött úgy, hogy átadja a hatóságoknak, hogy a háza leégett.

A kép illusztráció Forrás: Wikipedia - Hannes Grobe


A turisztikai illetékes szerint még drágakőszakértőknek is meg kell vizsgálniuk a 67 centiméter hosszú, 31 centiméter széles gyöngyöt, hogy bebizonyosodjon, valóban a világ legnagyobb igazgyöngyét találták meg. Az eddigi rekordot az ugyancsak Palawan partjainál talált Lao Tzu-gyöngy tartotta 6,4 kilóval. Az ilyen extraméretű gyöngyök a több mint egy méterre is megnövő óriáskagylókban keletkeznek, de ritkák.

A rendkívüli igazgyöngyöt szeretnék a Fülöp-szigeteken tartani, Palawan sziget Puerto Princesca városában, hogy turistákat csalogasson a térségbe. A rendkívüli kincset itt nézheted meg.

Hoppá! Miatta hagyta el Iszak Eszti Dobrády Ákosthttp://www.life.hu/sztarok/20160823-szalai-adam-focista-miatt-szakitott-iszak-eszti-volegenyevel-dobrady-akossal.htmlEzért ad az RTL Klub 40 milliót Gáspár Győzőnekhttp://www.life.hu/sztarok/20160823-gaspar-gyozo-40-millio-forintos-szerzodest-kotott-az-rtl-klubbal-ujra-indul-a-gyozike-show.htmlKórházban fekszik Törőcsik Marihttp://www.life.hu/drlife/20160823-korhazba-szallitottak-torocsik-mari-szinesznot.htmlEgymás fenekéből kellett mackósajtot nyalniuk a Corvius gólyáinakhttp://www.life.hu/news/20160821-ujabb-golyatabor-botrany-egymas-fenekebol-kellett-mackosajtot-nyalniuk-a-corvius-golyainak.htmlÍgy twerkel a vízben a világ legkerekebb fenekehttp://www.life.hu/intim/20160821-kim-kardashian-olajos-fenekkel-es-vizben-is-twerkel.htmlÉlő adásban kért bocsánatot Ryan Lochtehttp://www.life.hu/news/20160821-elo-adasban-kert-bocsanatot-ryan-lochte-de-azt-allitja-nem-hazudott.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.