Kiderült! Ilyen cellában élt egy ideig Ambrus Attila

Fotó: Origo -
plexi börtön Ambrus Attila zárka
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Viszkis szerint azért kerülhetett a szuper cellába, mert sikeres szökése, majd elfogása után újabb menekülési terven agyalt.

Ambrus Attila az ATV-n beszélt erről, és a raboskodásának tizenhárom éve alatt legnehezebben kibírható időszakként jellemezte a különleges zárkában eltöltött évet. A Viszkis átlátszó, golyóálló zárkáként festette le az úgynevezett biztonsági zárkát, de a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának sajtófőnöke szerint a leírás pontatlan - írja a Bors.

Fotó: Origo

"Úgyneve­zett biztonsági zárkák az ország számos börtönében megtalálhatók, az elítélt alapos okkal, indokolt esetben helyezhető el itt, különösen az előélet, a bűncselekmény, a büntetési idő, az illető magatartása, az intézet rendjéhez és biztonságához való viszonya alapján. A biztonsági zárka állandó berendezési és felszerelési tárgyai alapvetően megegyeznek a normál zárkáé­val, néhány tárgy azonban „vandálbiztos" módon rögzítve van" - mondta el Szalai Tímea sajtófőnök.

Az eljárás adatai szerint Ambrus Attila posta- és bankfiókok, utazási irodák ellen elkövetett támadásaival összesen mintegy 200 millió forintot rabolt 1999-ig hét év alatt. Az elmúlt tíz évet fegyházban töltött férfi sajtóinformációk szerint érettségit szerzett, és több szakmát is kitanult. Jó magaviselete miatt szabadulhatott idő előtt. Ambrus Attila elhíresült nevét - "viszkis rabló" - onnan kapta, hogy mielőtt egy-egy akcióhoz hozzáfogott volna, a kiszemelt pénzintézet közelében lévő kocsmában megivott egy pohár whiskyt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.