Bizarr! Elárverezik az elhunyt író hamvait

Forrás: Origo -
hamvak árverezés Truman Capote író
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elárverezik Truman Capote amerikai író hamvainak egy részét szeptember végén.

A maradványok a tavaly elhunyt Joanne Carson, a televíziós műsorvezető Johnny Carson volt feleségének a tulajdonát képezték. Capote májrák következtében halt meg 1984-ben, Joanne Los-Angeles-i otthonában. Az író halálát követően az asszony kapta meg a hamvak egy részét, amelynek értéke a becslések szerint akár a 6000 dollárt (1,6 millió forint) is elérheti - olvasható a BBC honlapján.

Milan, le 24/02/1966 L'ecrivain Truman Capote (1924 - 1984) ©Farabola/Leemage Forrás: Origo


A szeptember 24-i Los Angeles-i aukciót bonyolító Julien's Auctions szerint Joanne gyakran mondogatta, hogy barátja hamvai vigaszt nyújtanak neki. Capote rendszeres vendég volt Johnny Carson késő esti beszélgetős műsorában, aminek következtében "legjobb barátokká" vált Joanne-nal.
Az író gyakran vendégeskedett a Carson házaspár Los Angeles-i otthonában. "Volt egy írószobája a házamban, ahol nagyon sok időt töltött, mivel az egy biztonságos hely volt, ahol senki sem zargathatta" - mondta Joanne 2012-ben a Vanity Fair magazinnak.

Az 1924-ben született Capote 1948-ban vált ismertté első, Más hangok, más szobák című regényével. Népszerűségét főképpen az Álom luxuskivitelben és a Hidegvérrel című írásainak köszönhette, valamint annak, hogy könnyedén mozgott a New York-i felső tízezer köreiben.





Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.