Részegen akartak Glasgowból New Yorkba repülni a United Airlines pilótái

Forrás:AFP/Christoph Schmidt -
pilóta részegség United Airlines
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Őrizetbe vették a United Airlines két pilótáját, mert a gyanú szerint ittasan akartak elindulni egy 141 utast szállító repülőgéppel.

New Yorkba indultak volna, ehelyett a rendőrségen kötöttek ki a United Airlines pilótái: az amerikai légtársaság két alkalmazottja a gyanú szerint

ittasan repült volna Glasgowból a célállomásra, egy 141 utast szállító géppel.

Az indulás előtti ellenőrzésen azonban kiszúrták részegségüket, így a repülő új pilótákkal, baj nélkül ért földet vasárnap reggel a New York-állambeli Newark repülőtéren.

A Boeing 777-200-as kétórás késéssel tudott felszállni (A kép illusztráció) Forrás:AFP/Christoph Schmidt

A pilóták hétfőn állhatnak bíróság elé, a United Airlines pedig azonnal jelezte, hogy felfüggesztette szolgálatukat, amíg a nyomozás le nem zárul ügyükben.

Nem ez az első eset, hogy pilóták ittasan akartak startolni Glasgow-ban: júliusban két kanadai pilóta bukott meg itt az alkoholteszten, ők 345 utassal és kilenc fős személyzettel szálltak volna fel a helyi reptérről. A két kanadait végül óvadék ellenében szabadlábra helyezték, ügyükben később dönt az illetékes bíróság, írja a BBC.

Mbah Gotho 1870. december 31-én született: Már csak a halált várjahttp://www.life.hu/news/20160828-mbah-gotho-1870-december-31-en-szuletett-igy-o-lehet-a-vilag-legidosebb-embere.htmlAz illetékes indonéz hivatal megerősítette Mbah Gotho állítását, miszerint a férfi 1870. december 31-én született, vagyis 145 éves. Ha harmadik fél is megerősíti születési dátumát, akkor hivatalosan átveszi a korrekorderi címet Jeanne Calment-től, aki 122 éves volt, mikor meghalt. NewsOrigoÚjabb éremeső! Hosszú Katinka 4 aranyérmet szerzett egyetlen nap alatthttp://www.life.hu/news/20160828-hosszu-katinka-4-aranyermet-szerzett-egyetlen-nap-alatt-a-vilagkupan.htmlHosszú Katinka újra megmutatta, hogy miért is Iron Lady a beceneve. Újabb elképesztő teljesítmény miatt lehetünk büszkék a magyar úszóra. NewsMost izzadunk, de éjszakára 20 fokot is eshet a hőmérséklethttp://www.life.hu/news/20160827-nappal-hoseg-ejjel-huvos-egy-napon-belul-husz-fokot-is-eshet-a-homerseklet.htmlNappal 35 fok is lehet a napokban, éjjel viszont akár 15 fokosra is lehűlhet az idő. Az Origo által megkérdezett háziorvos azt mondta: a 20 fokos hőmérséklet-különbségnek veszélyes egészségügyi hatásai nincsenek, arra viszont vigyázni kell, hogy éjjel ne fázzon meg, aki nyitott ablaknál alszik. Nagyon magas az UV-sugárzás, az ország déli, keleti részén akár 10-15 perc alatt le lehet égni. News--Három riói olimpikon a paralimpián is indul: De hogyan lehetséges ez?http://www.life.hu/news/20160827-harom-rioi-olimpikon-a-paralimpian-is-indul-haza-sem-utaztak-braziliabol.htmlA múlt héten befejeződött riói olimpián szerepelt két asztaliteniszező és egy íjász a szeptember 7-én kezdődő paralimpián is részt vesz. News--Eltűnt egy magyar búvár egy víz alatti barlangban Horvátországbanhttp://www.life.hu/news/20160827-eltunt-magyar-buvar-horvatorszagban-a-hatosagok-keresik-ot.htmlEgy vízalatti barlang szervezett látogatásakor eltűnt egy magyar férfi Horvátországban. A hatóságok keresik. News--Gyászol a magyar sportvilág: Elhunyt Onhausz Tiborhttp://www.life.hu/news/20160827-elhunyt-onhausz-tibor-az-ftc-es-a-gyori-eto-egykori-labdarugoja-gyasz.htmlÉletének 62. évében meghalt Onhausz Tibor, a Ferencváros saját nevelésű labdarúgója, aki a fővárosiakkal és a Győri ETO-val is bajnok volt, utóbbival, illetve a Siófokkal pedig kupát nyert. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.