Kilencedszer sem sikerült: Nem szabadulhat Lennon gyilkosa

Forrás: AFP/Ho -
John Lennon szabadlábra helyezés Mark David Chapman gyilkos
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
New York állam illetékes hatósága kilencedszer is elutasította John Lennon gyilkosa, a 61 éves Mark Chapman kérelmét, hogy feltételesen szabadlábra helyezzék.

A férfi 1980-ban, manhattani lakása előtt lőtte agyon a Beatles egykori sztárját, aki akkor 40 éves volt. Chapman 1981-ben életfogytiglani börtönbüntetést kapott. Legkorábban 20 év után kérhette a feltételes szabadlábra helyezést, melyért két év múlva, 2018 augusztusában folyamodhat újra - írta a BBC. A gyilkos elismerte a hatóság előtt, hogy Lennon megölése "előre megfontolt, önző és gonosz" tett volt.

Mark David Chapman Forrás: AFP/Ho

A testület úgy találta, "a számos pozitív tényezőnél nagyobb súllyal esik latba, hogy a bűntettet Chapman előre kitervelte és a népszerűséget hajhászta vele.
Feltételes szabadlábra helyezése "nem egyeztethető össze a társadalom érdekeivel" - hangzott a döntés.

Meghalt Gene Wilder, a Dutyi-dili sztárjahttp://www.life.hu/news/20160829-meghalt-gene-wilder-a-dutyi-dili-es-a-vaklaram-sztarja.htmlBelehalt a La Manche csatorna átúszásába a sportolóhttp://www.life.hu/news/20160829-belehalt-a-la-manche-csatorna-atuszasaba-egy-brit-extremsportolo-1.htmlVáratlanul elhunyt a híres zenészhttp://www.life.hu/news/20160829-szivrohamban-meghalt-a-spanyol-ajku-vilag-szupersztarja-juan-gabriel-zenesz.htmlPokolgép robbant Brüsszelbenhttp://www.life.hu/news/20160829-pokolgep-robbant-a-brusszeli-kriminologiai-intezetben-aldozat-nincs-1-2.htmlÚjabb éremeső! Katinka egyszerűen nem tud leállnihttp://www.life.hu/news/20160826-uszo-vk-arom-aranyat-nyert-hosszu-katinka-a-nyitoverseny-elso-napjan.htmlVillámcsapás, pókcsípés, kígyóharapás - A férfi, aki mindent túlélhttp://www.life.hu/news/20160826-kyle-cook-4-ev-alatt-tulelt-egy-villamcsapast-egy-kigyomarast-es-egy-pokcsipest.html




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.