Késes támadás a Notting Hill-karneválon, vérfürdő a nyílt utcán

Forrás: AFP/Daniel Leal-Olivas -
Notting Hill verekedés rendőrség karnevál
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Több mint négyszáz embert vettek őrizetbe Londonban. A brit főváros egyik legkiemelkedőbb kulturális rendezvényéről 74-en kerültek kórházba különféle sérülések miatt.

A kétnapos karneválon általában fegyvert és kábítószert érintő jogsértések, valamint egy késes támadás miatt kellett intézkedniük a rendőröknek. Összesen 401 embert fogtak el, körülbelül ugyanannyit, mint tavaly. A brit fővárosban több ezren ünnepelték összességében véve békésen és jókedvűen a több mint ötvenéves múltra visszatekintő, az afro-karibi kultúrát megidéző fesztivált. Színes kosztümökben karibi dallamokra lejtettek végig Nyugat-London utcáin, néhányan jamaicai zászlókat lengettek.

Forrás: AFP/Daniel Leal-Olivas

A Notting Hill karnevált először 1964-ben tartották meg, azóta a világ egyik legnagyobb kulturális eseményévé nőtte ki magát, több tízmillió font bevételt hoz a városnak.

Hosszú Katinka megállíthatatlan: Berlinben is tarolt a magyar sportoló http://www.life.hu/news/20160831-hosszu-katinka-harom-szamban-gyozott-arannyal-tavozott-a-magyar-sportolo.htmlHat döntőjéből hármat megnyert Hosszú Katinka a rövidpályás úszó világkupa-sorozat második versenyének keddi nyitónapján Berlinben. NewsOrigoTragédia! Repülőgép-balesetben hunyt el az ismert tévésztár http://www.life.hu/news/20160830-darrell-ward-elhunyt-a-sztar-az-ice-road-truckers-cimu-realitybol-ismert.html52 éves korában meghalt Darrell Ward, akit a magyar nézők is ismerhettek az Ice Road Truckers című realityből. News--Pokolgép robbant Brüsszelbenhttp://www.life.hu/news/20160829-pokolgep-robbant-a-brusszeli-kriminologiai-intezetben-aldozat-nincs-1-2.htmlPokolgép robbant hétfőn hajnalban a brüsszeli kriminológiai intézetben, de az épület még üres volt, így nem sérült meg senki. News--Ijesztő képek egy utasszállító repülőről: Szétrobbant a hajtómű?http://www.life.hu/news/20160828-ijeszto-kepek-a-southwest-airlines-geperol-szetrobbant-a-hajtomu.htmlRiasztó képeket posztoltak egy belföldi járat utasai az Egyesült Államokban, de az ijedtségen kívül senkinek nem esett más baja. Hogy mi is történt pontosan, azt vizsgálják. News--140 milliós tartozás miatt perlik a kajakosaink a minisztériumothttp://www.life.hu/news/20160826-140-millio-forint-tartozas-miatt-perlik-a-kajakosaink-a-miniszteriumot.htmlA kajak-kenusok szerint a 2013-as világjátékokon elért eredményeikért 140 millió forintnyi jutalommal tartozik nekik az Emberi Erőforrások-minisztériuma. Az EMMI azonban azzal védekezik, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság a jogszabályban előírt határidőn túl hozta meg a jutalmazottakról szóló döntését. NewsMTIBizarr! Elárverezik az elhunyt író hamvaithttp://www.life.hu/news/20160825-elarverezik-truman-capote-amerikai-iro-hamvainak-egy-reszet.htmlElárverezik Truman Capote amerikai író hamvainak egy részét szeptember végén.NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.