Itt a nap hőse: 9 éves kisfiú élesztette újra a 2 éves öccsét

Forrás: Dreamstime -
kisfiú újraélesztés hős Németország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hősként ünneplik Németországban azt a 9 éves kisfiút, aki kimentette 2 éves kisöccsét a medencéből, utána pedig a mentők utasításait követve szakszerűen újraélesztette. Nagymamájuk csak rövid időre hagyta magukra őket. 

A két gyerekre a nagymamájuk vigyázott németországi otthonukban, Korbachban. Az asszony rövid időre hagyta felügyelet nélkül őket, de ez is elég volt arra, hogy a kétéves Rudolf kimenjen a kertbe és beleessen a medencébe - írja a BBC. A kisfiút - akinek a légzése is leállt - bátyja, a kilencéves Markus és a nagymama együtt húzta ki a vízből.

Képünk illusztráció Forrás: Dreamstime

Ezt követően az idősebb testvér hívta ki a mentőket, mivel az orosz származású nagymama nagyon rosszul beszél németül.

A kisfiú - a diszpécser utasításait követve - szívmasszázst adott az öccsének, és szájon át lélegeztette addig, amíg a mentők megérkeztek

, és helikopterrel egy frankfurti kórházba szállították. A mentősök és a diszpécser szerint a kisfiú a kezdeti pánik ellenére pontosan követte az utasításokat, amivel valószínűleg megmentette öccse életét.

Megsüketült a séf, miután megkóstolta a világ legerősebb ételéthttp://www.life.hu/news/20160905-megsuketult-ben-sumadiwiria-miutan-megkostolta-indoneziaban-a-vilag-legerosebb-tesztaetelet.htmlNagyon szeret kísérletezni és új dolgokat megkóstolni a népszerű séf, Ben Sumadiwiria, ám az egyik kulináris élménye nem végződött valami vidáman: ideiglenesen megsüketült. NewsOrigoItt van az ősz, itt van újra - Így alakul a hét időjárásahttp://www.life.hu/news/20160905-idojaras-markans-lehules-eso-zapor-zivatar-itt-van-az-osz-itt-van-ujra.htmlAz első igazi, esős, hideg, őszi napra ébredtünk.News--Micsoda dicsőség! Berki Krisztiánról elneveznek egy elemet lólengésbenhttp://www.life.hu/news/20160904-berki-krisztianrol-a-magyar-olimpiai-bajnokrol-elneveznek-egy-elemet-lolengesben.htmlA lólengésben olimpiai bajnok Berki Krisztián arról számolt be a saját Facebook-oldalán, hogy elemet neveznek el róla. Ez óriási dicsőség. News--Ez a modell azt állítja, övé a világ legjobb popsijahttp://www.life.hu/news/20160903-ez-a-modell-azt-allitja-ove-a-vilag-legjobb-popsija-anasztazija-kvitko.htmlHa Anasztazija Kvitko kitartóan halad kitűzött célja felé, akkor Kim Kardashian hamarosan lekerül a világ popsitérképétől.NewsOrigoNyíregyházi gyilkosság: Megnémult a kislányhttp://www.life.hu/news/20160903-nyiregyhazi-gyilkossag-megnemult-a-kislany-a-kisfiu-segiti-a-nyomozast.htmlA tragikus sorsú ikerpár, Lea és Lázár ideiglenesen idősebb rokonokhoz került, távol a borzalmak helyszínétől, ahol édesanyjukat kivégezte a román orvos. News--Késes támadás a Notting Hill-karneválon, vérfürdő a nyílt utcán http://www.life.hu/news/20160831-notting-hill-karneval-tobben-is-megserultek-verfurdo-az-utcan.htmlTöbb mint négyszáz embert vettek őrizetbe Londonban. A brit főváros egyik legkiemelkedőbb kulturális rendezvényéről 74-en kerültek kórházba különféle sérülések miatt. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.