Kenguruval akart merényletet elkövetni a 19 éves fiú

Forrás: Getty Images/Fuse/Ralph A. Clevenger/Fuse -
kenguru Ausztrália merénylet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kengurura akart robbanószerkezetet szerelni az ausztrál fiatal, akit szerencsére sikerült elkapniuk, mielőtt még bárki életét kiolthatta volna. Tavaly készült a merényletre, amiért nem kapott életfogytiglani börtönbüntetést.

Tavaly fogták el a 19 éves Sevdet Ramadan Besimet, akit azzal vádoltak, hogy merényletet akart elkövetni az ausztrál és új-zélandi hadsereg első világháborús közös egységének április 25-i emléknapján. Tervei szerint el akart gázolni és lefejezni egy rendőrt.

Képünk illusztráció Forrás: Getty Images/Fuse/Ralph A. Clevenger/Fuse

Az ügyészség szerint Besim egy

15 éves brit fiúval váltott online üzeneteket gyilkos terveiről,

egyebek közt arról is, hogy egy kengurura robbanószerkezetet kötöz, szőrméjére az Iszlám Állam dzsihadista szervezet jelképét rajzolja, majd rendőrök közé engedi az állatot, és működésbe hozza a pokolgépet. A bírósági dokumentumokból az nem derült ki, hogy a kengurus támadást is az emléknapon akarta-e elkövetni. A hatóságok szerint Besim a bűncselekményt az Iszlám Állam által terjesztett terrorista ideológia hatása alatt tervelte ki. A fiatalember bűnösnek vallotta magát, a bíróság ezért a kiszabható

életfogytiglani szabadságvesztés helyett tíz évre ítélte,

legkorábban hét év múlva szabadulhat.

A 15 éves fiút terrorcselekményre való felbujtás vádjával tavaly életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte

egy brit bíróság.

Tragédia: agyonvertek egy 18 éves focistáthttp://www.life.hu/news/20160905-10-ferfi-agyonverte-hondurasban-a-18-eves-sergio-mejia-sanchez-nevu-focistat-szombaton.htmlBorzalmas tragédia történt szombaton Hondurasban. A mindössze 18 éves Sergio Mejia Sanchez nevű focista életét vesztette, miután 10 férfi megtámadta. News--Alakul a botrány: Lajcsi állítja, 25-30 millió forintot nem kapott meg az elmaradt jogdíjak miatthttp://www.life.hu/news/20160905-galambos-lajos-lagzi-lajcsi-allitja-25-30-millio-forintot-nem-kapott-meg-az-elmaradt-jogdijak-miatt.htmlLapinformációk szerint áll a bál a hazai mulatós fronton. A Sláger TV több sztárja is azt nyilatkozta, hogy nem kapták meg a jogdíjakból nekik járó pénzt. NewsOrigoItt van az ősz, itt van újra - Így alakul a hét időjárásahttp://www.life.hu/news/20160905-idojaras-markans-lehules-eso-zapor-zivatar-itt-van-az-osz-itt-van-ujra.htmlAz első igazi, esős, hideg, őszi napra ébredtünk.News--Hosszú Katinka legfrissebb fotójától megáll az észhttp://www.life.hu/news/20160905-hosszu-katinka-uszono-legfrissebb-feltoltott-fotojatol-megall-az-esz.htmlMint ismeretes, Hosszú Katinka hét arany- és négy ezüstéremmel zárt Moszkvában, a rövid pályás úszó-Világkupa harmadik állomásán. News--Wow! Hosszú Katinka tizenegy éremmel zárta a moszkvai világkupáthttp://www.life.hu/news/20160904-hosszu-katinka-tizenegy-eremmel-zarta-a-moszkvai-vilagkupat.htmlHosszú Katinka hét arany- és négy ezüstéremmel zárt Moszkvában, a rövidpályás úszó-világkupa harmadik állomásán. NewsOrigoElindult a magyar válogatott, hogy rommá verjék Feröert: Dzsudzsák máris posztot!http://www.life.hu/news/20160904-dzsudzsak-maris-posztolt-a-repulorol-ahogy-elindult-a-csaapat-feroer-ellen.htmlDzsudzsák Balázs Instagram-oldalán osztott meg egy képet, méghozzá a repülőről. A magyar csapat ugyanis elindult, hogy legyőzze a Feröer-szigeteket a világbajnoki selejtezőn.NewsFotó: Polyák Attila - Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.