Bizarr! Kiássák a halottakat, majd felöltöztetik őket egy falu lakói

bizarr halál temetés halott
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Indonéziában elképesztő módon emlékeznek meg a halott családtagokról. A hozzátartozók minden harmadik évben kiássák a holttesteket, hogy újra együtt lehessenek velük. 

Tana Torajában az élet nem épp az általunk ismert menetben zajlik.

Háromévente kiássák a halottakat,

átöltöztetik, megfésülik, megnyírják őket, majd körbehordozzák a faluban. Az úgynevezett Ma'nene rituálé fontos szerepet játszik a falusiak életében. A nőkre új ruhát és köntöst adnak, a férfiakat vadonatúj öltönybe bújtatják. A hagyományok szerint ezzel a halottak lelke rendszeresen visszatér a gyökereihez. Az erről készült fotósorozatot neked is látnod kell.

/1609/A_Ma_20169913136

Amerikában és Európában egyszerre csomagolnak a múmiaszakértők

Egyszerre két földrészen is múmiákat csomagolnak a magyar múmiaszakértők, Pap Ildikó és Szikossy Ildikó antropológusok. Az Orlovits családot az elmúlt néhány hónapban Kaliforniában a pálmafák vidékén láthatta a nagyközönség, majd miután gondosan becsomagolja őket a kurátor, Szikossy Ildikó, speciális klimatizált kamionokban Texasba szállítják őket. Köztük a váci Orlovits családot is. A váci leletegyüttest 1994-ben találták meg Vácott a Fehérek templomának egy elfeledett kriptájában az épület felújítása során.
Lezárják fél Budapestet a hétvégén, erre inkább ne menj http://www.life.hu/news/20160909-budapest-lezarjak-a-fovarost-tobb-rendezveny-is-lesz-a-hetvegen.htmlNem lesz egyszerű az autósoknak a hétvégén Budapesten közlekedni, egy futóverseny miatt ugyanis több helyen lesznek lezárások. News--Jelentkezz te is! Ingyen nyelvtanfolyam indul az országban http://www.life.hu/news/20160907-nyelvtanfolyam-orszagszerte-tobb-kepzesre-is-ingyen-lehet-jelentkezni.htmlIngyen nyelv- és informatikai oktatás indul a szakközépiskolákban. A képzésekre bárki jelentkezhet kortól függetlenül, a tanfolyamok végén OKJ-s vizsgát lehet majd tenni. News--Ennyit keresett egy év alatt Babos Tímea: igazi csúcsgázsi! http://www.life.hu/news/20160906-babos-timea-egymillio-dollaros-fizetes-a-dogos-teniszezo-igazan-jol-keres.htmlBabos Tímea és Fucsovics Márton közel hatvanmillió forintot keresett az amerikai nyílt teniszbajnokságon, a US Openen. A két sportoló nem panaszkodhat, ha pénzről van szó. News--Megkezdődött a tatai gyerekgyilkos anya tárgyalásahttp://www.life.hu/news/20160906-megkezdodott-a-tatai-anya-targyalasa-aki-meggyilkolta-gyermeket-kessel-vegzett-a-8-eves-kislannyal.htmlTavaly áprilisban helyezték előzetes letartóztatásba a nőt, aki meggyilkolta 8 éves kislányát. Az anya tárgyalása megkezdődött, a tanúk sokkos állapotban beszéltek a történtekről. NewsThinkstockWow! Hosszú Katinka tizenegy éremmel zárta a moszkvai világkupáthttp://www.life.hu/news/20160904-hosszu-katinka-tizenegy-eremmel-zarta-a-moszkvai-vilagkupat.htmlHosszú Katinka hét arany- és négy ezüstéremmel zárt Moszkvában, a rövidpályás úszó-világkupa harmadik állomásán. NewsOrigoPresser Gábor: "Somló Tamás halála után zenekarunk többé nem lép fel"http://www.life.hu/news/20160904-presser-gabor-az-lgt-neveben-mondta-hogy-somlo-tamas-halala-utan-nem-lepnek-fel-tobbe.htmlSzívbemarkoló üzenetet tett közzé Facebook-oldalán Presser Gábor.NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.