Erőszak a nevelőotthonban - Bosszúhadjáratról van szó?

Forrás: Dreamstime -
bosszú erőszak nevelőotthon állami gondozott
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Múlt héten tizenöt fiatal feljelentést tett, hogy molesztálták őket az Alföldi utcai nevelőotthonban. A rendőrség kiskorú veszélyeztetésének gyanúja miatt nyomoz, de több hivatalos szerv is vizsgálatot indított. A nevelőtthon dolgozói most az Abcúgnak nyilatkoztak, elmondták, hogy szerintük a vádak alaptalanok.

A Bors számolt be először az esetről, a lap azt állította, hogy náluk vannak a bizonyítékok, de azt eddig nem adták át senkinek. Az Abcúg viszont úgy tudja, hogy az intézetben dolgozó gyermekjogi képviselőkhöz soha sem érkezett panasz. A gyerekek szoktak ugyan reklamálni, de olyan dolgok miatt, hogy nem ízlett az étel, vagy hogy kényelmetken a szobájuk.

Illusztráció Forrás: Dreamstime

Az Alföldi utcai intézmény nem is hagyományos gyermekotthon, itt csak rövid ideg maradnak a gyerekek. Addig vannak itt a budapesi, családjukból kiemelt fiatalok, ameddig a gyámhivatal el nem dönti, hogy haza mehetnek-e, vagy véglegese nevelésbe helyezik őket. Nem jellemző, az intézményben eltölött rövid idő alatt olyan viszony alakulna ki nevelő és gyerek között, ami szexuális visszaléshez vezet. A nevelőotthon vezetése bízik a három férfi kollégában, biztosak benne, hogy ártatlanok. A vizsgálatok ideje alatt is a gyerekekkel dolgoznak.

Csütörtök este az ATV-ben egy neve elhallagtását kérő 16 éves lány nyilatkozott, aki azt mesélte, hogy amikor bekerült az otthonba felajánlották neki, hogy pénzért lefeküdhet nevelőkkel. A lány a barátja életkörülményei miatt kerül konfliktusba a gyámhivatllal, nem engedték nekik, hogy összeházasodjanak. Az Abcúg forrásai szerint ez a barát áll a szexuális erőszakról szóló vádak mögött, ő írta a névtelen panaszokat, erre azonban nincsen bizonyíték.

20 év telt el - Mosolyogva mesélt testvére meggyilkolásáról a férfihttp://www.life.hu/news/20160914-jonbenet-ramsey-meggyilkolasa-tesvere-burke-20-ev-utan-mosolyogva-meselt-a-legdurvabb-reszletekrol.htmlFolytatódik a napsütéses, nyáriasan meleg időhttp://www.life.hu/news/20160911-folytatodik-a-napsuteses-nyariasan-meleg-ido-idojarasjelentes.htmlVégignézte az apa, ahogy meghal a családjahttp://www.life.hu/news/20160911-vegignezte-az-apa-ahogy-autobalesetben-meghal-a-csaladja.htmlMeghalt a legendás világháborús fotón csókolózó nőhttp://www.life.hu/news/20160911-meghalt-a-legendas-vilaghaborus-foton-csokolozo-no-greta-friedman.htmlHídnak ütközött egy Budapestre tartó szállodahajóhttp://www.life.hu/news/20160911-hidnak-utkozott-egy-budapestre-tarto-szallodahajo-erlangennel-ket-magyar-aldozat.htmlSzabadulna Vivien gyilkosa - Kérvényt nyújtott be K. Bálinthttp://www.life.hu/news/20160911-szabadulna-vivien-gyilkosa-kervenyt-nyujtott-be-k-balint.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.