Túlteljesítették a kapitány terveit: Nyolc éremmel zártak Rióban a magyar paraúszók

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd -
paraúszás riói paralimpia érem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Két magyar volt érdekelt a délelőtti úszóelőfutamokban, de egyikük sem jutott be az esti döntőbe a riói paralimpia szombati versenynapján.

Illés Fanni (S6) és vasasos klubtársa, Kézdi Réka (S5) egyformán 100 méter gyorson próbálkozott.
Előbbi 1:23.88 perccel futamában a negyedik, összesítésben pedig a 10. lett – a nyolcas döntőhöz legalább 1:22.39 perces idő kellett.

Kézdi Réka hatodikként csapott a célba előfutamában, és 1:40.45 perces eredménye összesítésben a 11. helyre volt elegendő.

Egy arany, két ezüst, öt bronz

A tízfős magyar úszócsapat ezzel befejezte szereplését Rióban.

Sós Csaba szövetségi kapitány előzetesen azt mondta, 4-6 érmet remél,

a mérleg végül egy arany, két ezüst és öt bronz lett.

Tóth Tamás Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Az első hely Tóth Tamás nevéhez fűződött (100 m hát, S9-es sérültségi kategória), Pap Bianka (100 m hát, S10) és Sors Tamás (200 m vegyes, S9) másodikként zárt, és mindhárom versenyző szerzett egy-egy harmadik helyet is 200 vegyesen (Pap), 100 gyorson (Tóth), illetve 100 pillangón (Sors).

Rajtuk kívül a magyar küldöttség legfiatalabb tagja, a 14 éves Konkoly Zsófia (100 m pillangó, S9) és a hetedik paralimpiáján a hetedik érmét begyűjtő Vereczkei Zsolt (50 m hát, S5) végzett harmadikként.

Elhunyt Edward Albee, az amerikai drámairodalom jeles alakjahttp://www.life.hu/news/20160917-edward-albee-88-evesen-meghalt-az-amerikai-dramairodalom-jeles-alakja.htmlNyolcvannyolc éves korában elhunyt Edward Albee, az amerikai drámairodalom jeles alakja. A Pulitzer-díjas írót New York-i otthonában érte a halál. News--Elhunyt Kim McGuirehttp://www.life.hu/news/20160916-elhunyt-a-kultikus-film-groteszk-arcu-sztarja-kim-mcguire-60-evesen-kapott-sulyos-tudogyulladast.html60 éves korában elhunyt Kim McGuire, aki a Cry-Baby című filmben bravúrosan játszotta Monát Johnny Depp oldalán. News--Egy nemzet gyászol! Elhunyt Carlo Azeglio Ciampihttp://www.life.hu/news/20160916-95-eves-koraban-elhunyt-carlo-azeglio-ciampi-volt-olasz-koztarsasagi-elnok-es-kormanyfo.html95 éves korában elhunyt Carlo Azeglio Ciampi, volt olasz köztársasági elnök és kormányfő. NewsEltűnt egy 14 éves lány, a szülei nagy erőkkel keresik http://www.life.hu/news/20160916-a-rendorseg-eltunes-miatt-keresi-a-kepen-lathato-david-nikolett-szolnoki-lakost.htmlA rendelkezésre álló adatok szerint a 14 éves lány 2016. szeptember 13-án délután leszállt a szolnoki lakhelyéhez közeli megállóban az autóbuszról és ismeretlen helyre távozott. Azóta magáról életjelet nem adott. NewsOrigoKároly herceg balesetet szenvedetthttp://www.life.hu/news/20160916-karoly-herceg-a-kiralyi-csalad-tagja-osszetorte-a-kocsijat-egy-szarvassal-utkozott.htmlVilmos herceg édesapja a hétvégén szenvedett autóbalesetet, méghozzá a család Aberdeenshire-beli Balmorali birtokán. NewsAFPForgatás közben fulladt vízbe az ismert tévésztár http://www.life.hu/news/20160916-folyoba-fulladt-a-legnepszerubb-brazil-sorozatszar-tragedia.htmlTévésorozata forgatása alatt fulladt vízbe a legnépszerűbb brazil sorozatszár, Domingos Montagner - értesült a BBC hírportálja. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.