Elfogták a több halálos áldozatot követelő burlingtoni lövöldözés gyanúsítottját

Forrás: AFP -
lövöldözés Burlington
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elfogták szombat este az Egyesült Államok északnyugati részén lévő Washington államban a több halálos áldozatot követelő, előző napi burlingtoni lövöldözés gyanúsítottját.

Az NBC televízió helyi híradójának információi szerint egy húszéves férfit fogtak el a Burlingtontól csaknem 50 kilométernyire délnyugatra fekvő Oak Harborban. A nagy erőkkel nyomozó rendőrség akciójáról és a gyanúsított kilétéről Mark Francis Washington állam rendőrségének szóvivője adott tájékoztatást.

Francis szerint az őrizetbe vett férfi nem spanyolajkú, ahogyan a rendőrség korábban gyanította, hanem törökországi születésű, húszéves és Arcan Cetinnek hívják. A török Adana városban született, de iskoláit már az Egyesült Államokban végezte, a néhány ezer lelket számláló kisvárosban, Oak Harborban él, és egy fűszerboltban dolgozik. Nem amerikai állampolgár, de legálisan, állandó lakosként, munkavállalási engedéllyel tartózkodik az Egyesült Államokban. Tettének okairól a rendőrség egyelőre nem mondott semmit.

Forrás: AFP

A férfi péntek este lövöldözött egy burlingtoni bevásárlóközpontban. Három nő azonnal meghalt, egy 16 éves fiatal lány és egy férfi pedig szombatra virradóra a kórházban halt bele sebesüléseibe.
A bevásárlóközpont biztonsági kamerái rögzítették, amint a férfi bemegy a Macy's áruházba, és lövöldözni kezd, így még pénteken este a fotójával együtt kiadták a körözést ellene. Az áruházban megtalálták a gyilkos fegyvert is. A rendőrség és a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) illetékesei már péntek este közölték, hogy magányos gyilkosról van szó, és kizárható a terrorakció. A rendőrségi szóvivó ezt szombaton éjjel ismét megerősítette. Steve Sexton, Burlington polgármestere nyilatkozatában azt hangsúlyozta, hogy a csöndes és nyugalmas kisváros élete mindörökre megváltozott. Burlington Seattle várostól mintegy száz kilométerre északra fekszik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.