Meghalt Pálinkás György író, költő

halál költő Pálinkás György
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hetvenéves korában hunyt el Pálinkás György, aki ismert író, költő és szerkesztő volt, a Kijárat Kiadó alapítója és igazgatója.

Meghalt Pálinkás György író, költő, aki 1946 júliusában látta meg a napvilágot Pécsett - adta hírül a litera.hu. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem magyar-könyvtár szakán végzett. A többi között dolgozott nyomdai segédmunkásként, hírlapkézbesítőként és vagonkirakóként is, de volt könyvtáros és művészeti főelőadó a Baranya Megyei Könyvtárban, a Baranya Megyei Tanácsnál és a Baranyai Megyei Művelődési Központban.

Képünk illusztráció Forrás: Dreamstime

1986 óta szabadfoglalkozású író, szerkesztő. A Széphalom és a Schenk Kiadó szerkesztőjeként, majd a Kortárs Kiadó főszerkesztőjeként, később a Pesti Kalligram kiadóvezetőjeként tevékenykedett. Az elsősorban művészetfilozófiai könyveket kiadó Kijárat Kiadót 1995-ben alapította.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.