Így mentették ki az egy hónapos csecsemőt a romok alól

háború csecsemő Szíria Aleppo
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy hónapos csecsemőt mentettek ki a romok alól a lankadatlan légicsapások sújtotta észak-szíriai Aleppóban. A világhálót pénteken bejárta a felvétel.

A szíriai polgárháborúban a civilek megmentéséért dolgozó Szíriai Polgári Védelem nevű, fehérsisakosoknak is nevezett csoport által közösségi oldalakra feltöltött felvételén az látható, hogy egy romok alól kimentett csecsemőt tart a kezében egy megtört férfi.

Az életmentő könnyeivel küszködik, miközben egy mentőautóban ellátják a véres, poros csecsemőt. "Egy hónap, egy hónapos. Istenem..." - mondta. Értesülések szerint a csecsemő kimentésén négy órán keresztül dolgoztak az Alternatív Nobel-díjjal idén elismert fehérsisakosok.

Az észak-szíriai városban uralkodó állapotok gyermekáldozatai legutóbb augusztusban kerültek a világsajtó figyelmébe, amikor is az ötéves, véráztatta arcú, porral borított ruhájú, mezítlábas Omran Daknísról készült kép. A kisfiút ugyancsak romok alól mentették ki tízéves bátyjával együtt. Omran bátyja később belehalt sérüléseibe. Aleppói és szíriai aktivistáknak a világhálóra feltöltött felvételei azonban igyekeznek nyomatékosítani, hogy Omran története nem egyedi, naponta halnak meg emberek a légitámadásokban, köztük gyerekek. Több felvételen is hangsúlyozzák, hogy míg sok gyermeket sikerül megmenteni, mások nem ilyen szerencsések. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) pénteki becslése szerint az utóbbi néhány hétben mintegy háromszázan haltak meg Aleppó keleti részének ostromában, a sebesültek száma pedig meghaladja a nyolcszázat.

Nyárias meleg, majd hidegfront várható az első októberi hétvégénhttp://www.life.hu/news/20161001-zapor-zivatar-hidegfront-es-nyarias-meleg-is-varhato-oktober-elso-hetvegejen-idojaras.htmlVallott a Teréz körúton élő hajléktalan: "Az én táskámmal robbantottak"http://www.life.hu/news/20161001-terez-koruti-robbantas-harom-honapja-elloptak-a-helyszinen-elo-hajlektalan-taskajat-olyannal.htmlSzörnyű tragédia! Leégett egy kórház, többen életüket vesztettékhttp://www.life.hu/news/20160930-leegett-egy-korhaz-nemetorszagban-a-langokat-200-tuzolto-oltotta.htmlHogy micsoda? Kylie Minogue fanszőrére vágyik Robbie Williamshttp://www.life.hu/news/20160930-robbie-williams-egy-musorban-arrol-beszelt-hogy-kuldjek-el-neki-kylie-minogue-fanszoret.htmlHosszú Katinka három első helyet söpört be Pekingbenhttp://www.life.hu/news/20160930-hosszu-katinka-uszono-pekingben-van-es-harom-elso-helyet-soport-be.htmlKiürítették a ferihegyi repülőteret egy gyanús csomag miatt http://www.life.hu/news/20160930-le-kellett-zarni-a-liszt-ferenc-repuloter-2b-terminaljanak-egy-reszet-egy-csomag-miatt.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.